Boka föreläsare i Stockholm för bättre hälsa

Mindfulness, meditation och personlig utveckling är stora trender just nu. En direkt följd av ett samhälle som snurrar fortare och fortare och där allt fler får problem med bland annat stressrelaterade sjukdomar.

För många är tyvärr arbetet en vanlig orsak till att utmattningssymptomen börjar krypa sig på. När ansvarsområdena blir fler och tempot högre är det helt enkelt svårt att hinna känna efter och faktiskt lyssna på kroppens signaler.

Föreläsning om hälsa bidrar till ett aktivare kontor

Fördelen med den här utvecklingen är att många arbetsplatser nu börjat prioritera personalvård och stötta kompetensutvecklingar som rör just hälsa. På så sätt får de anställda bättre verktyg för stärkt välmående, vilket i sin tur minskar risken för dyra sjukskrivningar och behovet av ansträngande nyrekryteringar.

Varför föreläsare om hälsa?

Att boka föreläsare med goda kunskaper om fysisk, mental och social hälsa är ett exempel på en åtgärd som kan resultera i personliga och professionella vinster – för både de anställda och för arbetsgivare. Under ett sådant arrangemang får ditt team även lära sig mer om bland annat följande:

Träning och kost

Hälsa handlar om mentalt och fysiskt välmående. Bara genom att underhålla både kropp och intellekt kan vi hitta fram till styrkan och balansen som krävs för att må bra på arbetet och i vardagen. Viktiga första steg för att komma vidare på denna resa är hälsosam kost i kombination med daglig träning, som ändå inte ska kännas stressande eller som ett tvång. Svenska föreläsare inom träning och kost kan då bidra med viktig inspiration om hur man tar hand om kroppen på ett enkelt och lekfullt sätt.

Motivation och beteende

Arbetsglädje och personlig utveckling kommer av motivation. När de anställda känner sig sedda och som viktiga delar av arbetsgruppen blir de också inspirerade att förbättra sina resultat. Men hur kan man som arbetsgivare göra för att uppmuntra personalen, och vad kan de göra själva för att utvecklas i sina yrkesroller? En föreläsare med kunskap om beteendevetenskap och relationer kan ge hela arbetsgruppen viktiga tips om hur man ser varandra på nya sätt, och tillsammans ta arbetet i nya riktningar.

Samarbete och kommunikation

Det talas ofta om betydelsen av kommunikation, ledarskap och samarbete, men vad handlar det egentligen om? En föreläsare kan hjälpa de anställda på just din arbetsplats till nya kommunikativa mönster, för just era förutsättningar.

Föreläsare i Stockholm

Välmående arbetsplatser står i slutändan och faller med de anställdas hälsa. Du som vill undvika konflikt- och stressdrabbade scenarion kan få många användbara tips av föreläsare i Stockholm eller föreläsare i Göteborg. Bidra till de anställdas hälsa, kommunikation, motivation och ledarskap och kontakta Lära för Livet för att anmäla ditt team, redan idag!

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Lära för Livet.”