”Boosta” personalen med en inspirerande föreläsare

Det har blivit december. Ännu ett år närmar sig sitt slut och utanför kontorsfönstret lägger sig mörkret allt tidigare för varje dag som går. Men din personal arbetar på, trots allt. Bidrar till att företaget kommer vidare, framåt och uppåt. Fundera lite på detta, och fråga dig när du som chef senast gjorde någonting för att visa dina medarbetare hur mycket de egentligen betyder.

Det finns ett stort värde i att bjuda in till event som motiverar, inspirerar och stärker gruppkänslan. Bara det faktum att teamet kommer ut från kontorslokalerna och får möjlighet att byta miljö – om så bara under en eftermiddag – kan innebära ett tacksamt energitillskott. För alla. Om du dessutom bokar en inspirerande föreläsare som kan bidra till dagens upplevelse förbättras förutsättningarna ytterligare. Du som funderar på en aktivitet av det slaget kan också krydda innehållet genom att lägga in bland annat följande inslag:

Workshops
Att lyssna på en skicklig talare är i sig givande, men många lär sig mer effektivt genom att prova och faktiskt ”göra”. ”Learning by doing” är ett välkänt uttryck som beskriver just detta, och för företag som vill testa ett sådant grepp finns det möjlighet att krydda företagseventet med workshops av olika slag. Sådana upplägg resulterar ofta i att personalen slappnar av och uppmuntrar också till interaktion, både mellan de anställda och den som håller i workshopen.

Underhållning
En konferens kan vara trevlig på många sätt men innebär ofta en hel del stillasittande och utdragna möten. Sådana förhållanden tär på koncentrationen och mot slutet av dagen så är det tyvärr svårt att komma fram till några riktigt spännande slutsatser. Lite planering kan då göra all skillnad i världen. Boka en underhållande föreläsare och lägg in ett pass fyllt av skratt och glädje i mitten av dagen så kommer övriga möten förmodligen att kännas mycket mer givande. Kom också ihåg att schemalägga bensträckare eller andra aktiviteter.

Föreläsare
Oavsett vad du har för syfte med ditt företagsevent så finns det skickliga föreläsare för dina behov. Fråga gärna runt bland de anställda för att få reda på vad de är intresserade av. De arbetar nära tillsammans och vet allt som oftast bäst om personstyrkan behöver teambuilding, kompetens-utveckling mest av allt bara behöver komma iväg till en annan miljö under en dag.

Boka föreläsare via Lära för Livet redan idag. De är en talarförmedling som kan skräddarsy anpassade lösningar för dig och ditt företag, och som kan hjälpa er att hitta tillbaka till ett inspirerande och motiverande arbetsklimat. Mer information hittar du alltid på deras webbplats.

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Lära för Livet.”