Clas Malmström

Clas Malmström har forskat på psykosomatik, prestationspsykologi samt negativ och positiv stress på både individ- och organisationsnivå. Numera är han egen företagare som frilansande företagsläkare och föreläsare om mental friskvård, psykosocial arbetsmiljö, arbetsglädje, mening och balans i vardagslivet, vilket han gör på ett oerhört inspirerande sätt.

Om talaren

Clas Malmström har uppmärksammats för sina föreläsningar som är både inspirerande och lärorika. Åhörarna åthutas inte av förmanande pekfingrar utan får uppmuntran, inspiration och konkreta exempel på vad man kan göra mer av för att må bättre och få till ett vardagsliv som fungerar bättre både privat och på jobbet. Konsten att anta utmaningar och tåla press, åstadkomma något av verkligt värde och ha positiva upplevelser, allt detta förutsätter att man har en god ”livskompetens” och det är den Clas pratar om.

Clas är en karismatisk föreläsare och begåvad estradör som kan entusiasmera publiken oavsett om den består av chefer/ledare, forskare, läkare, hela företag eller stora grupper blandad allmänhet. Han kan ena dagen underhålla och inspirera ett fullt Folkets Hus och nästa dag utmana en ledningsgrupp eller utbilda en grupp läkarkollegor eller psykologer.

– ”Vad är det för sorts människa du vill vara, egentligen?”, kan Clas fråga utan att någon känner sig anklagad. Även om föreläsningarna är utmanande och har en påtaglig förankring i aktuell forskning, är framställningen lättsam och lättillgänglig. Clas har en djup och bred kompetens som i kombination med ett professionellt scenframträdande brukar imponera på även de kräsnaste åhörare. Unik mix av erfarenheter från både sjukvård, idrottsmedicin, forskning och egenföretagande.

”Min stolthet som föreläsare bygger på att jag är bra på att ge folk aha-upplevelser som leder till bestående beteendeförändringar och stora leenden djupt inombords. Ingen får gå oberörd från mina föreläsningar”, säger Clas.