Britta Sjöström

Hjärnan bakom allt – dina tankar, din kropp, dina val

Om Britta

Om du någon gång har funderat över:

* varför vi ibland gör våra val, mot bättre vetande och

* varför vi hamnar i konflikter och sårar varandra –utan att vi menar det.

Vill du dessutom veta och få förklarat hur:

* dina ordval påverkar din personlighet, hjärna och kropp och

* hur du med några enkla fysiska rörelser kan få bättre självkänsla.

Då är Britta Sjöströms uppskattade föreläsning om vår hjärna, helt rätt för dig och för arbetsgruppen.

Den här föreläsningen ger dig de tyngsta forskarnas specialistkunskap om vår hjärna, förklarad på ett enkelt och tillgängligt sätt. Med en igenkännande länk till våra vardagliga beteenden på arbetsplatsen och hemma.

Här varvas övergripande kunskap med nedslag i specifika detaljer om hjärnan, så att det blir lättare att förstå sig själv och sina egna reaktioner. T.ex. kring stress och psykisk ohälsa. Men också att förstå andras beteenden -som ibland kan tyckas gåtfulla!

Föreläsningen är för alla som letar efter tillit och tröst i vardagen, både privat och på jobbet, så att du inte skuldbelägger dig själv utan förstår att det bara är hjärnan som gör sitt jobb.

För hjärnan gör verkligen sitt jobb, men vi tolkar ofta signalerna fel. Eller struntar i signalerna helt. Med ökad kunskap om hjärnans funktioner kan vi hantera och reagera annorlunda och i förlängningen t.ex. minska stressen och den psykiska ohälsan, både på arbetsplatsen och privat. Vi blir både lugnare och gladare!

Låt inte forskarna vara de enda som vet hur hjärnan fungerar. Det är ju din hjärna det handlar om – som i sin tur styr hela ditt liv – dina tankar, din kropp, dina val, stora som små.

Resten av kroppen ägnar vi stor uppmärksamhet – just nu inte minst maten och träningen. Medan hjärnan är för de flesta ett stort, okänt och outforskat universum.

Så våga ta klivet in i hjärnan -din egen gömda skattkammare. Den här föreläsningen ger dig på ett lättillgängligt sätt tillträde till avancerade forskningsrön om vår hjärn

Brittas är författare till den populära och omtalade boken ”Hjärnan bakom allt – dina tankar, din kropp, dina val” som kom ut i handel januari 2016.

Innehåll i föreläsningen – går att välja till och bort

  • Om varför hjärnan gör motstånd när du vill förverkliga dina drömmar
  • Om hur dina ordval påverkar din personlighet, hjärna och kropp
  • Om hur du kan använda enkla fysiska rörelser för att få bättre självkänsla
  • Om hur hjärnan påverkas om du blir bortvald ur, eller invald i, gruppen
  • Om varför ett litet mål kan vara både bra och illa, sett ur hjärnans perspektiv
  • Om vad som händer i hjärnan om du stressar under lång tid

Bakgrund

  • Journalist
  • Författare
  • Föreläsare

Föreläser om

  • Hjärnan
Föreläsare - Britta Sjöström

Vill du boka eller skicka en intresseanmälan?

För att boka Britta Sjöström och/eller få mer information, fyll i intresseanmälan nedan eller ring 031-733 33 30 / 08-796 60 30

“Britta lotsade oss i sitt föredrag igenom hjärnan och dess funktioner på ett otroligt inspirerande, tankeväckande och intressant sätt. Jag lyssnade andäktigt från första till sista sekund! Britta framför sitt budskap på ett mycket lugnt, tryggt och säkert sätt. Jag rekommenderar henne varmt!”

Kristina Fagerholm, Executive Ass, Akzo Nobel