David Lega

Redan 1994 började David Lega träffa och prata med elever i skolor om målsättningar och personlig utveckling. Efter Paralympics i Atlanta 1996 ökade intresset från näringslivet och David hittade nya intresserade grupper att dela med sig av sin filosofi till.
Föreläsare - David Lega

Om talaren

Förfrågningarna ökade sedan lavinartat och David varvade föreläsningarna med sitt elitidrottande och studierna på juristutbildningen vid Göteborgs Universitet.
Efter Paralympics i Sydney 2000 avslutade han sin simkarriär för att satsa all energi på att bli föreläsaren David Lega. Under de senaste tio åren har David talat inför och inspirerat hundratusentals människor över hela världen i områden som ledarskap, elitidrott, målsättningar, positivt tänkande samt sjukvård och omsorg.
Föreläsningarna har olika inriktning beroende på målgrupp, men grundtanken är densamma: Alla människor kan utvecklas längre än vad de tror är möjligt utefter sina egna förutsättningar.
För tillfället arbetar David som Kommunalråd för Kristdemokraterna i Göteborg och 2a Vice Partiledare för Kristdemokraterna. Han är även ledamot i Unicef Sverige och ordförande i Göteborg Handikappidrottsförbund.

Föreläser om

  • Våga bli bättre –  strunta i att vara bäst
  • Tänja gränser/positivt tänkande
  • Entreprenörskap – utan gränser
  • Det egna ansvaret
  • Kärlek, stöd, krav & beröm – självförtroendets fyra ben