Katarina Gospic

Katarina Gospic är den bästsäljande hjärnforskaren som föreläser om den beslutsfattande hjärnan och om att jobba smartare – inte mer.

Om Katarina

Katarina Gospic är utbildad läkare (M.D.), forskare (Ph.D.) och fysiolog (M.Sc.) från Karolinska Institutet. Katarina har mer än tio års erfarenhet av hjärnforskning och hennes doktorsavhandling handlade om neuroekonomi, beslutsfattande och känsloreglering.

Sedan fyra år tillbaka driver hon konsultföretaget Brainbow Labs AB där hon implementerar kunskap om hjärnan i näringslivet. Hon jobbar också sedan 2015 med konceptet Grey Matters som är specialiserat på att kombinera den senaste hjärnforskningen med inredning och design i syfte att skapa optimerade miljöer. Båda Katarinas verksamheter syftar till att tillhanda hålla tjänster som främjar hälsa, välmående och prestation.
Katarina är författare till bästsäljande ”Välj Rätt! En Guide Till Bra Beslut” och ”Den Sociala Hjärnan”. Hösten 2015 släpptes hennes tredje bok ”Neuroledarskap”.

2013 var hon en av årets sommarpratare i radio och 2015 var hon ett av de nya ansiktena i Stockholm Hall of Fame på Arlanda.

Katarina föreläser främst inom två teman:

Den beslutsfattande hjärnan

Vi är resultatet av vårt beslutsfattande. Trots detta har de flesta av oss bättre koll på hur vår smartphone fungerar än vår egen hjärna. Är inte det konstigt? I dagens samhälle ställs krav på att vi ska vara i ständig utveckling och att vi ska prestera. Men varför är det så svårt att besluta sig för att pusha sig själv och att våga anta nya utmaningar?

Med fördjupad kunskap om hur hjärnan fungerar kan vi bättre förstå varför vi reagerar som vi gör och hur vi fattar våra beslut i det dagliga livet. Hur gör vi t ex för att utveckla och motivera oss själva och vår omgivning när invanda hjulspår känns så mycket mer tryggt? Katarina avslöjar den beslutsfattande hjärnans hemligheter och ger tips om hur du kan fatta beslut som leder dig mot dina mål.

Jobba smartare – inte mer!

Vi tittar på vår smartphone cirka hundrafemtio gånger per dag – det blir mer än tusen gånger i veckan! En studie visade att vi blev avbrutna var elfte minut på arbetsplatsen och att det tar cirka tjugofem minuter att återfå samma fokus som innan vi blev avbrutna. Att sitta i ett öppet kontorslandskap kan minska prestationen med upp till sextiosex procent på grund av allt ljud och alla distraktioner. De som sitter i stora landskap mår också sämre och har högre sjukfrånvaro än de som har eget rum.

Sättet vi arbetar på idag är katastrof. Vi är ständigt uppkopplade; de flesta av oss multitaskar och tror att det är en bra idé och få människor tycks kunna koncentrera sig i mer än någon minut. Från ett hjärnperspektiv är ovanstående arbetssätt och arbetsmiljöer förödande.

Katarina kommer under denna föreläsning berätta om vilka prestationsförutsättningar hjärnan behöver för att prestera på topp. Vidare pratar hon om hur vi borde utforma vår arbetsdag och hur vi bör anpassa vår arbetsmiljö för att främja hälsa, prestation och välmående.

Bakgrund

  • Utbildad läkare (M.D.)
  • Forskare (Ph.D.) och fysiolog (M.Sc.) från Karolinska Institutet
  • Hjärnforskare
  • Författare till flera bästsäljande böcker om hjärnan

Föreläser om

  • Hjärnan
  • Beslutsfattande
Föreläsare - Katarina Gospic

Vill du boka eller skicka en intresseanmälan?

För att boka Katarina Gospic och/eller få mer information, fyll i intresseanmälan nedan eller ring 031-733 33 30 / 08-796 60 30