Martin Hedberg

Martin Hedberg är meteorolog och arbetar på Swedish Weather & Climate Centre SWC med kunskapsfrågor rörande klimat och klimatförändringar.

Om Martin

Martin beskriver bakgrunden till vad klimatförändringar är, hur vi påverkar klimatet, hur vi kan minska vår påverkan samt hur vi kan anpassa oss till det som är oundvikligt. Utgående från olika scenarier gör han även utredningar och leder strategisk affärsutveckling för hållbar utveckling.

Med ett djupt engagemang i klimatfrågorna föreläser han för såväl skolungdomar, myndigheter som näringsliv.

Martin har varit officer i Flygvapnet där han arbetade som meteorolog men också med utbildning och kvalitetsfrågor. Han grundade Swedish Weather & Climate Centre SWC 1997 och har tillsammans med kollegor gjort väderprognoser till ett flertal nationella och internationella expeditioner och sportevenemang.

Martin har varit frilansande meteorolog på SVT och SR och är initiativtagare till ett europeiskt nätverk av meteorologer och journalister som arbetar med bevakning av klimatfrågor.

Föredraget har ett brett perspektiv med fördjupningar i valda detaljer. Källor är vetenskapligt publicerade artiklar, universitet, samt FN:s klimatpanels (IPCC) resultat.Föredraget har ett brett perspektiv med fördjupningar i valda detaljer. Källor är vetenskapligt publicerade artiklar, universitet, samt FN:s klimatpanels (IPCC) resultat.

Bakgrund

  • Meteorolog
  • Föreläsare

Föreläser om

  • Förändring
  • Klimat
  • Miljö
Föreläsare - Martin Hedberg

Vill du boka eller skicka en intresseanmälan?

För att boka Martin Hedberg och/eller få mer information, fyll i intresseanmälan nedan eller ring 031-733 33 30 / 08-796 60 30