Per Schlingmann

Per har varit partisekreterare, chefsstrateg och kommunikationschef för Moderaterna och anses vara en av arkitekterna till förnyelsen av Moderaterna. Han talar om ledarskap, strategisk kommunikation, varumärken, förändringsprocesser, politik och retorik.

Om Per

Per har en unik erfarenhet från ledande positioner inom såväl politik som näringsliv och är en erfaren talare. Hans föredrag handlar om hur man kan använda ledarskap och kommunikation för att främja förändring, inte minst hur man upprätthåller förändringsprocesser över tid. Att vara i ständig förändring och utveckling är en utmaning där Per levererar lösningar och verktyg att ta med i den fortsatta processen framåt.

Per är en mycket uppskattad och inspirerande talare med hög energi på scen. En viktig utgångspunkt är hur företag och organisationer strategiskt kan arbeta med framtidsfrågor. Startpunkten är hur GUD, globalisering, urbanisering och digitalisering ändrar förutsättningarna och söndrar logiken i bransch efter bransch. Per pratar om vikten av att förändra sitt tänkande och presenterar modeller för hur man kan åstadkomma förändring och en kultur som fjärmar nytänkande. Han inspirerar till ett nytt tänkande.

Per har varit partisekreterare, chefsstrateg och kommunikationschef för Moderaterna och anses vara en av arkitekterna till förnyelsen av Moderaterna och valframgångarna 2006 och 2010. Han har varit statssekreterare hos fd statsminister Fredrik Reinfeldt. Inom näringslivet har han varit rådgivare åt företag och organisationer och bland annat vd för kommunikationsbyrån Spider Relations.

Han anses vara en av de mest inflytelserika strategerna inom kommunikation och är bland annat utsedd till en av Sveriges superkommunikatörer. Under sin tid i politiken utsågs han flera år till en av Sveriges mäktigaste och mest inflytelserika personer.

Bakgrund

Statssekreterare, partisekreterare, chefsstrateg och kommunikationschef för Moderaterna.
Rådgivare inom näringslivet. Författare till böckerna Stå aldrig still,
Urban Express och Så vinner du kommunikationskriget. Krönikör i Dagens Industri.

Föreläser om

  • Förändring
  • Kommunikation
  • Ledarskap
  • Politik
  • Retorik
  • Strategiutveckling
  • Varumärke
Föreläsare - Per Schlingmann

Vill du boka eller skicka en intresseanmälan?

För att boka Per Schlingmann och/eller få mer information, fyll i intresseanmälan nedan eller ring 031-733 33 30 / 08-796 60 30

“För oss som varit inne i en förändringsprocess ett tag var det extra bra och intressant det Per betonade om det svåra i att hålla i och fortsätta processen – att vara i ständig förändring/utveckling.”

Kanslichef, Vision