Per Schlingmann

Per har varit partisekreterare, chefsstrateg och kommunikationschef för Moderaterna och anses vara en av arkitekterna till förnyelsen av Moderaterna. Han talar om ledarskap, strategisk kommunikation, varumärken, förändringsprocesser, politik och retorik.
Föreläsare - Per Schlingmann

Om talaren

Per har en unik erfarenhet från ledande positioner inom såväl politik som näringsliv och är en erfaren talare. Hans föredrag handlar om hur man kan använda ledarskap och kommunikation för att främja förändring, inte minst hur man upprätthåller förändringsprocesser över tid. Att vara i ständig förändring och utveckling är en utmaning där Per levererar lösningar och verktyg att ta med i den fortsatta processen framåt.
Per är en mycket uppskattad och inspirerande talare med hög energi på scen. En viktig utgångspunkt är hur företag och organisationer strategiskt kan arbeta med framtidsfrågor. Startpunkten är hur GUD, globalisering, urbanisering och digitalisering ändrar förutsättningarna och söndrar logiken i bransch efter bransch. Per pratar om vikten av att förändra sitt tänkande och presenterar modeller för hur man kan åstadkomma förändring och en kultur som fjärmar nytänkande. Han inspirerar till ett nytt tänkande.
Per har varit partisekreterare, chefsstrateg och kommunikationschef för Moderaterna och anses vara en av arkitekterna till förnyelsen av Moderaterna och valframgångarna 2006 och 2010. Han har varit statssekreterare hos fd statsminister Fredrik Reinfeldt. Inom näringslivet har han varit rådgivare åt företag och organisationer och bland annat vd för kommunikationsbyrån Spider Relations.
Han anses vara en av de mest inflytelserika strategerna inom kommunikation och är bland annat utsedd till en av Sveriges superkommunikatörer. Under sin tid i politiken utsågs han flera år till en av Sveriges mäktigaste och mest inflytelserika personer.