Annika Andersson

Annika Andersson är komiker och skådespelerska som har vunnit privatteaterpriset Guldmasken hela tre gånger bl a för bästa huvudroll (2001) i Dagens dubbel. Hon gjorde sin scendebut redan 1986, ihop med Stefan Gerhardsson och Krister Claesson (Stefan & Krister) i farsen Hemlighuset. Sedan har det rullat på med otaliga uppdrag inom kultur- och nöjesindustrin.

Hon har medverkat i många uppsättningar på Vallarnas friluftsteater med bl a Thomas Petersson och även synts i populära TV-produktioner så som Full Frys, Hon och Hannes, Time out och Parlamentet.

Inom teater, revy och farsgenre har hon medverkat i bl a R.E.A. (Roligt Elakt Aktuellt), Otroligt het! på Lisebergsteatern i Göteborg/Vasateatern i Stockholm samt Ugglas Revy. Hon är nu aktuell i komediföreställningen Minns du mig.

Inom televisionen har hon spelat överläkaren Jasmine i komediserien Hjälp! på TV4, medverkat i serien Välkommen åter och varit deltagare i Så ska det låta. Hon har också agerat som komiker i Idrottsgalan och varit programledare för Humorgalan.

Bakgrund

  • Komiker
  • Skådespelerska
  • Programledare

Föreläser om

  • Stå-up komik
  • Underhållning

Vill du boka eller skicka en intresseanmälan?

För att boka Annika Andersson och/eller få mer information, fyll i intresseanmälan nedan eller ring 031-733 33 30 / 08-796 60 30