Filip Reineby

Filip Reineby, ”Den stammande retorikern”, är kommunikationsexperten och inspiratören som inspirerar om hur man vågar tala inför andra, vågar följa sina drömmar och hur snällhet är framtidens framgångsfaktor. Han har hyllats som Sveriges nästa stora talare och utsetts till en av ”Årets unga entreprenörer och förebilder 2019”.

Filip lever med en neuromotorisk talnedsättning som allmänt kallas för stamning. Filip kunde ha levt ett liv i tystnad, men genom självlärda taltekniker som kombinerats med retoriska kunskaper inspirerar han idag människor att våga anta kommunikativa utmaningar och följa sina drömmar.
Filip var även mobbad under en stor del av uppväxten, något som ledde till psykisk ohälsa som vuxen. Idag använder Filip sina erfarenheter för att hjälpa både skolor och företag att förstå hur snällhet inom kommunikation är framtidens framgångsfaktor för att skapa högpresterande och välmående team.

Föreläsningar

Konsten att våga tala inför andra
Kanske har du hört att retorik är ”konsten att övertyga”? Men vad hjälper det att veta hur och vad du ska säga, om du inte vågar säga det?
Att tala på möten och att hålla fördrag är viktiga moment för både vår karriär som vår personliga utveckling. Men dessa situationer tvingar oss långt utanför vår trygghetszon.
I denna föreläsning får kunskapen och inspirationen för att anta utmaningen att tala inför andra. På ett humoristiskt sätt och med konkret fakta får du lära dig psykologin bakom din nervositet och hur du hanterar den samt vilka tal och presentationstekniker som ger dina budskap genomslagskraft.

The modern evolution of kindness
Lär dig skapa högpresterande och välmående team!
Snällhet är vår tids mest missförstådda och underskattade ord, men viktigaste framgångsfaktor inom kommunikation för att öka engangemang, prestation och välmående.
Ta del av Filips gripande historia om mobbning som ledde till psykisk ohälsa och hur detta gav honom insikten i hur snällhet är grundläggande för att få människor att prestera och må bra.
Med en blandning av allvar och humor för ni lära er förstå psykologin i hur vår hjärna reagerar på positivt kontra negativ kommunikation. Ta del av kommunikativa insikter i hur du får andra att må och prestera som bäst både i privatlivet som på arbetsplatsen.

Att våga följa sina drömmar
Att varje dag få arbeta med och leva på det man brinner för är en dröm för många, men sällan alla som får uppleva det.
I denna föreläsning delar Filip med sig av hur hans egen resa mot drömmen att bli talare sett ut. En resa som varit kantad av motgångar, utmaningar och hårt arbete. Men en resa som även inneburit att hans största begränsning i hans funktionsnedsättning blev hans främsta fördel.
Ta del av inspiration och konkret rådgivning i hur du hittar din passion, hur du tar första steget mot din dröm, hur du vänder dina begränsningar till fördelar och hur du skapar ett nätverk som hjälper dig att uppfylla dina drömmar.

Bakgrund

  • Retorikkonsult
  • #unionenpitch finalist 2017
  • Coach
  • Föreläsare

Föreläser om

  • Personlig utveckling
  • Retorik
  • Tala inför publik

Vill du boka eller skicka en intresseanmälan?

För att boka Filip Reineby och/eller få mer information, fyll i intresseanmälan nedan eller ring 031-733 33 30 / 08-796 60 30