Lydia Capolicchio

Lydia Capolicchio är en svensk journalist som under många år levererat nyheter, dokumentärer och underhållning till tv, radio och tidningar.

Allt från krigsreportage och debattprogram till Eurovision Song Contest har gjort att hennes breda erfarenhet efterfrågas även utanför Sveriges gränser.
…och så har hon flugit svenska jaktplanet Viggen.

Som producent, redaktör och reporter har självklart kommunikation i alla former varit en passion. Förmågan att skapa förtroende på ett ögonblick har gjort att hon idag arbetar regelbundet med näringsliv, stat och kommun som strategisk kommunikatör, moderator mm.

Med sina italiensk-slovenska rötter klappar förstås hjärtat extra mycket för Europa-frågor. Lydia är bland annat styrelseledamot i Italienska Handelskammaren.

År 1992 ledde hon Eurovision Song Contest i Malmö efter att Carola Häggkvist hade vunnit tävlingen föregående år i Rom.

Moderator
– Först i mina uppdrag som moderator kan jag se hur vårt samhälle egentligen fungerar och mår på nära håll. Så många företag och organisationer, stat och kommun som jag lärt känna under åren har gett mig en mer komplett bild av landet jag lever och verkar i. Det blir liksom ett ständigt matande av lärdomar, idéer, innovationer som jag alltid tar med mig till nästa uppdrag. Det finns inget uppdrag som liknar det förra och man är aldrig bättre än sitt senaste uppdrag.

Bakgrund

  • Journalist
  • Redaktör
  • Producent

Bokas som

  • Moderator
  • Konferencier

Vill du boka eller skicka en intresseanmälan?

För att boka Lydia Capolicchio och/eller få mer information, fyll i intresseanmälan nedan eller ring 031-733 33 30 / 08-796 60 30