031-733 33 30 info@lfl.se

Arja Saijonmaa

Arja Saijonmaa har många strängar på sin lyra – hon är framförallt sångerska men även skådespelerska, författare och human rights aktivist. Under sin långa musikaliska karriär har hon släppt 35 skivor som sålt i närmare 2 miljoner exemplar. Arja har en stor musikalisk bredd, som inbegripit tolkningar av Zarah Leander, Mikis Theodorakis samt klassisk musik. Hennes allra mest kända sång är tolkningen av Violeta Parras ”Jag vill tacka livet”.

I Melodifestival-sammanhang har hon både deltagit som tävlande och som programledare. 1987 ställde hon upp med låten ”Högt över havet” som kom på andra plats och år 2000 var hon en av de tio programledarna. Vi har också kunnat se henne som tävlande i TV4:s Let’s Dance (2006/2015) med sin danspartner Tobias Karlsson.

Arja har skrivit boken Sauna om den finska bastutraditionen som handlar om saunan som livsstil och som källa till andlig och kroppslig rening, om yttre och inre skönhet.

Arja Saijonmaa har varit FN-ambassadör vid UNHCR och är nu ambassadör för FN Womens nationella Sverige-kommitté. Hon har fått ta emot Eleanor Roosevelt-priset för sitt arbete för mänskliga rättigheter.

Bakgrund

  • Sångerska
  • Skådespelerska
  • Författare
  • Human right aktivist
 

Föreläser om

  • Mänskliga rättigheter

Vill du boka eller skicka en intresseanmälan?

För att boka Arja Saijonmaa och/eller få mer information, fyll i intresseanmälan nedan eller ring 031-733 33 30 / 08-796 60 30