Carl Jan Granqvist
Carl Jan Granqvist är livsnjutaren med stor L och välkänd som en av Nordens största måltidsprofiler, stor vinkännare och TV-profil. Han är professor i måltidskonst i Stavanger och professor emeritus på restauranghögskolan i Grythyttan.
Carl Jan är en driven entreprenör och är bl a en av initiativtagarna till Restauranghögskolan i Grytthyttan vid Örebro Universitet.
Han är också välkänd både från media och som författare och medverkat i otaliga TV- och radio-program.
Han är dessutom en av landets mest uppskattade inspiratörer och föreläsare. Här delar han med sig av sina erfarenheter som entreprenör och gästgivare. Han pratar även om uppbyggnaden av internationella nätverk och deras påverkan på måltidens innehåll och utformning för nya generationers konsumenter.
Hans engagerande arbetet har bidragit till att intresset för måltiden är större än någonsin. I dag har vi kommit fram till att måltidsglädjen består till hälften av sinnenas förmåga att ta till sig en måltidshändelse, och till hälften av sinnenas möte med minnet.
Bakgrund
- Krögare och gästgivare
- Entreprenör
- Professor i matkonst
- Författare
Föreläser om
- Mat och dryck
- Möten mellan människor