031-733 33 30 info@lfl.se

Johan Norén

ÖKAD ARBETSGLÄDJE, ÖKAD PRODUKTIVITET, HÅLLBART AREBTSLIV GENOM MINSKAD STRESS 

Johan Norén är en mycket uppskattad föreläsare hos företag och organisationer med kunder som HM, Ikea, Nordea, Vattenfall, Peab, Chalmers, Coca-Cola mfl.

Med egen erfarenhet av att jobba som försäljningschef, egna upplevda konsekvenser av långvarig stress med till hörande långtidssjukskrivning så delar Johan samlad erfarenhet av flera års intervjuer med medmänniskor ifrån olika delar av samhället, strategier, tekniker och förhållningssätt till begreppen work life balance, hållbarhet, självledarskap, hälsa, fysisk aktivitet, stress,  utmattning, prestation, krav och om hur man kan bibehålla en produktiv samt hälsosam arbetsplats. 

En skräddarsydd föreläsning utifrån er som kunds behov, en inspirerande och energirik föreläsning om vikten av eget ansvar och att kollektivt bidra för att skapa arbetsglädje och bevara friskfaktorerna för att skapa en långtids frisk arbetsplats med produktiva och välmående medarbetare. 

Du får exempel, strategier, metoder och förhållningssätt för att du som privatperson samt oavsett din roll på din arbetsplats bättre ska kunna hantera stress och tidigt upptäcka signaler på obalans hos dig själv och dina medarbetare. 

Målsättningen är att du och dina kollegor efter föreläsningen ska känna mindre press, minskad stress och istället en ökad energi samt ökad motivation i att bidra till den dagliga arbetsglädjen!

2015-2018 genomförde Johan två ironman, arrangerade tränings event i Sverige samt utomlands för att öka medvetenheten om de positiva effekterna för hjärnan som skapas av fysisk aktivitet, var personlig tränare till företagsledare, fotbollspelare, hockeyspelare, skådespelare och artister där syftet var att skapa balans mellan höga prestationer och en långsiktigt hållbar hälsa.

2017-2018 drev Johan podcasten träna för hjärnan med över 100 000 lyssningar. Gäster som Dr Anders Hansen, Kristin Kaspersen, Mikael Persbrandt, Markoolio, Agneta Sjödin mfl. 

Syftet med dessa samtal var att få ta del av gästernas egna tankar, reflektioner och erfarenheter ifrån livets utmaningar samt hur fysik aktivitet påverkat dess välmående. 

https://tranaforhjarnan.podbean.com

Johan var under fyra år föreläsare och instruktör på Stiftelsen Goodsports som 2019 fick pris av Prins Daniel på idrottsgalan som årets peppare.

2020 jobbade Johan som volontär på självmordslinjen mind.

Bakgrund

 • Diplomerad stressmanager
 • Diplomerad coach
 • Tio års erfarenhet av coachning”
 • Johan har genomfört två Ironman.”
 • Johan driver podcasten ”Träna för hjärnan”
 

Föreläser om

 • Från VD, till utmattningsdepression, till Ironman och motivation
 • Att vända problem till energi fyllda utmaningar.
 • Stress, Hjärnvila, Utbrändhet, Psykisk hälsa.
 • Att äga ansvaret. Kraften i drömmar och tydliga mål.
 • Kraften i förändringsprocesser.
 • Skillnaden på beslut och misslyckanden och beslut och möjligheter.
 • Produkten av gårdagen eller effekten av framtiden.

Vill du boka eller skicka en intresseanmälan?

För att boka Johan Norén och/eller få mer information, fyll i intresseanmälan nedan eller ring 031-733 33 30 / 08-796 60 30