031-733 33 30 info@lfl.se

Angela Ahola

Angela Ahola är doktor i psykologi och är specialiserad på psykologin bakom det första intrycket, stereotyper, juridiska bedömningar och ickeverbal kommunikation.

 

Om Angela

”Det första intrycket är det bestående” är ju bara en gammal klyscha… Eller? Sanningen är att innan människor köper ditt budskap, din tjänst eller din produkt så behöver man ha ”köpt” dig som person. På en bråkdels sekund ”läser vi av” våra medmänniskor och skapar oss en uppfattning om personen.

Den ickeverbala kommunikationen är det som kommunicerar starkast, fast vi inte alltid är medvetna om det. Med dagens teknikdrivna kommunikation har vi färre face-to-face interaktioner. Idag är det alltså än mer kritiskt att vi får maximal nytta av dessa möten. Så, hur ska vi signalera rätt i våra möten med andra? Samtidigt – hur ska vi lyckas gå bortom vårt eget första intryck av andra, förbi våra egna förutfattade meningar?

Angela förklarar vad vi kan göra för att reparera ett dåligt intryck, få andra mer välvilligt inställda till oss, visa att vi verkligen lyssnar och hur vi kan gå tillväga för att göra ett gott första intryck redan innan det första mötet. Hon förklarar också varför snabba bedömningar av andra är nödvändiga. Det handlar inte om någon form av manipulation utan om tydlighet – att få budskapet att landa rätt och att korrekt läsa av andra.

Angela föreläser med engagemang och underbyggda fakta som tar med publiken på en tankeväckande och lärorik resa. Hon lockar även till skratt med många igenkännande exempel i vardagen som ger AHA-upplevelser utöver det vanliga. Angelas föredrag har hjälp många organisationer till förbättrat samarbete, mer produktiva kundmöten, ökad effektivitet och ett bättre arbetsklimat.

Angela har utvecklat en ny föreläsning ”Skulle Du vilja ha Dig själv som kollega” Svaret är kanske inte så självklart. Ibland är du fullkomligt briljant, charmig, effektiv, luktar gott och får alla att må bra. Och ibland är du raka motsatsen. Varför blir det så här? – och kan du göra något åt saken? Möt Angela Ahola i en mycket underhållande föreläsning om beteenden på jobbet och privat. En föreläsning som beskriver vilka hysteriska utmaningar det innebär att vara människa och förklarar att det förmodligen inte är ditt fel att det blev som det blev – snarare någon annans.

Mycket humor och lite allvar blandas med fascinerande vetenskapliga fakta om ditt och kollegornas beteende. Frågorna är många: Varför beter vi oss som vi gör? Är det möjligare att få en roligare arbetsplats? Kan du bli en gladare person än den du är? En varning är dock på sin plats. Föreläsningen riskerar för vissa åhörare att landa i slutsatsen att man faktiskt själv är inblandad i sitt eget liv; Att man måste ta någon form av ansvar för sitt eget beteende och för de eventuella förändringar man vill uppnå både på jobbet och hemma.

För alla som vill förstå sig själva, kollegorna och kunderna bättre och vill ha roligare på jobbet är det här den perfekta föreläsningen.Ur innehållet Det är inte ditt fel – du är bara människa Jag ska bara… 4 fantastiska kollegor Så blir du den bästa versionen av dig själv Angela har agerat sakkunnig i kända brottmål. Hennes forskning har lett till akademiska publikationer och omnämns ofta i press och tv.

Bakgrund

  • Doktor i psykologi
  • Forskar i perceptionspsykologi
 

Föreläser om

  • Ickeverbal kommunikation
  • Det första intrycket
  • Kommunikationstrender
  • Sociala mediabeteenden, reklam- och köpbeteendeforskning.

”Angela är en kunnig och inspirerande föreläsare. Alla vi som deltog fick med oss många nya verktyg att använda i vårt arbete, serverat med humor och värme. Jag kan varmt rekommendera Angela!”

Jessica Lövstrand Malvezzi

Sales Account Manager, Ticket Biz

Vill du boka eller skicka en intresseanmälan?

För att boka Angela Ahola och/eller få mer information, fyll i intresseanmälan nedan eller ring 031-733 33 30 / 08-796 60 30