031-733 33 30 info@lfl.se

Klara Zimmergren

Klara Zimmergren är en svensk komiker, skådespelare och programledare i radio och TV. Hon började sin karriär på Sveriges Radio P3 i programmet ”Bossanova”. Senare har hon medverkat i och legat bakom en rad produktioner för Sveriges Radio: P3 Apelsin, Christer i P3, Frihamnen i P4, Zimmergren och Tengby i P4 och Zimmergren och Co.

Hon gjorde tillsammans med Mia Skäringer det banbrytande humorprogrammet ”Roll on” i P3 som sedan översattes till TV-format och blev SVT:s humorserie ” Mia & Klara” (2007). 2009 sändes den andra programserien med i snitt ca 1 miljon TV-tittare. Duon tog hem TV-priset Kristallen två år i rad (Bästa humorprogram).

Under 2009-2010 var Klara programledare för ”Djursjukhuset” och fortsatte sedan med serien ”Bästa vännen” för SVT:s barnkanal.

Klara har gjort TV tillsammans med Henrik Schyffert i TV-serien ”Dom kallar oss roliga” för Kanal 9. Hon har gjort flera humorroller i TV-serien ”Sommartider” (TV3) och medverkat i långfilmer så som ”Kvarteret Skatan reser till Laholm” (2012) och ”Bäst Före” (2013).

Klara sommarpratade i P1 under sommaren 2012 och ämnet var ofrivillig barnlöshet, ett program som var årets mest avlyssnade bland sommarpratarna. Hon fick enormt mycket respons, både bland recensenter och privatpersoner. Detta ledde sedan till att Klara skrev boken om samma ämne: ”Längtan bor i mina steg”.

Klara roar och engagerar både som föreläsare och komiker och med hennes scenvana i kombination med förmåga att fånga en publik är uppskattade egenskaper då hon leder olika typer av evenemang. Hon kan bokas som konferencier, moderator eller programledare.

Bakgrund

  • Programledare
  • Komiker
  • Manusförfattare
  • Skådespelare
 

Föreläser om

  • Inspiration
  • Livsresa
  • Barnlöshet

Vill du boka eller skicka en intresseanmälan?

För att boka Klara Zimmergren och/eller få mer information, fyll i intresseanmälan nedan eller ring 031-733 33 30 / 08-796 60 30