Kickstarta höstens jobbtermin med en skicklig föreläsare

Semestern närmar sig och de flesta företagsevent eller festligheter är redan inbokade vid det här laget. Men sommaren går fort, och strax är det dags för en ny jobbtermin. Se till att redan nu boka in kickoff och teambuilding som taggar personalen inför hösten.

Hur väl dina anställda än verkar trivas med sina arbetsuppgifter, och i sina team så kan det alltid kännas lite trögt att komma igång efter semesterledigheten. Inte så underligt, och precis som det ska vara. Men det finns sätt att underlätta för din personal, så att de kommer igång med ny energi. Genom att boka föreläsare som en del av er kickoff eller företagsevent ger du dina anställda en stadig och inspirerad grund att stå på.

Ett tips är att välja en föreläsare med goda kunskaper i ett ämnesområde med kopplingar till projekt eller kompetensutvecklingar som ni planerar att genomföra. Digitalisering, försäljning, ledarskap eller marknadsföring är bara några exempel på områden som är viktiga delar av många verksamheter och som det kan vara bra att vässa kunskaperna i. Om det är så att din personal arbetar nära tillsammans i team så kan det också vara bra att boka en föreläsning som ger fördjupade kunskaper i mer mjuka värden och samarbetsstrategier.

Följande teman är exempel på bra ingångar till en produktiv höst:

Kommunikation

Positivt och smidigt samspel handlar om fungerande kommunikation mellan medarbetare och först när personalen börjar tala med varandra är det möjligt att uppnå trivsel samt bra resultat. Välfungerande kommunikation leder dessutom till att de anställda blir motiverade att öppna upp. Detta motiverar dem i sin tur att ta sig an nya utmaningar, vilket gynnar produktionen och lönsamheten.

Konflikthantering

Få saker kan ställa till så mycket problem och innebära så tuffa flaskhalsar som en svårlöst konflikt mellan medarbetare. Som chef gäller det att våga ta i dessa situationerna på ett bra sätt, men naturligtvis är det också bra om de anställda kan få löpande träning i effektiv och sund konflikthantering. På så vis minskar risken för att problemen ens hinner uppkomma.

Stresshantering

Stress är ett stort problem för många, och efter sommaren ledighet är det lätt att falla tillbaka i gamla och skadliga mönster. Boka en föreläsning som ger de anställda nya insikter och kunskaper om effektiv stresshantering så minskar risken för utbrändhet, kostsam sjukfrånvaro och omständliga nyrekryteringar.

Dra igång hösten på bästa möjliga sätt med hjälp av Lära för Livet. De tar fram skräddarsydda lösningar för just er organisations behov och kan utveckla er personalstyrka i helt nya riktningar. Om du själv är osäker på vilka ämnen och event som passar er verksamhet så kan Lära för Livets talarförmedling alltid guida er vidare med professionell rådgivning och matchning. Kontakta dem redan idag!

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Lära för Livet.”