Mannen bakom Somalia Bandy

Vildhjärna och förebild. Mannen bakom Somalia Bandy är Patrik Andersson, en social entreprenör som klarar det som politikerna misslyckats med: integration.

I januari 2015 hade filmen “Trevligt folk” premiär, där Patrik Andersson har en av huvudrollerna. Filmen handlar om det somaliska landslaget i bandy.

Somalia Bandy har fått stora internationella mediekoncerner som CNN, BBC, Al-Jazeera, Wall Street Journal att vallfärda till Borlänge för att berätta om projektet.

I Patrik Anderssons inspirerande föreläsning får vi ta del av hela resan med det somaliska bandylandslaget – från afterworken i Borlänge, där idén skapades, till det första VM-målet mot Tyskland i Sibirien. Vi får också ta del av anekdoter från skapandet av filmen ”Filip och Fredrik Presenterar Trevligt Folk”, en film som berörde statsminister Stefan Löfven till tårar när den visades i Riksdagen.

Patrik Andersson beskriver hur projektet kan komma att förändra de somaliska spelarnas framtid för alltid, men också hur det kan förändra Borlänge, Sverige och synen på invandrarnas situation i det svenska samhället.

Vill du veta mer om Patrik Andersson? Hör av dig till oss på 031-733 33 30 eller lfl@lfl.se