Sara Claes – föreläsare med fokus på värderingar och mångfald

Sara Lund eller Claes Smith eller ibland SaraClaes – en föreläsare som berör och ställer stereotyper och normer på ända. 2010 belönades SaraClaes med Stora talarpriset för sitt arbete för att låta alla människor vara sig själva.

En föreläsare som är motiverande, underhållande och som får publiken att fundera är en häftig upplevelse. Det finns många profiler att välja mellan beroende på vilket ämne och vilket tema man vill behandla. Vissa föreläsningar kan hjälpa till med att höja motivationen hos medarbetare medan andra fokuserar på strategier för olika typer av förändringsarbeten, antingen på arbetsplatsen eller i samhället i stort. I denna sistnämnda kontext hamnar SaraClaes, en föreläsare som utmanar våra normer och fördomar.

Utmana och ändra tankesätt

Att tänka i nya banor eller förändra sitt förhållningssätt är positivt och utvecklande. Men, ändå är vi ofta motsträviga till just detta och låter gamla värderingar och ideér styra hur vi tänker.

För vem är den som bestämmer våra värderingar och vad är det som säger att just de värderingar som vi har med oss är de rätta? En händelse som vi inte varit med om tidigare eller människor som inte tänker som oss själva betyder inte att det är människan som tänker annorlunda än du själv som har fel. Troligtvis är det du själv som inte har tänkt eller funderat i de banorna förut.

Det är just de här gamla tankesätten och normerna som SaraClaes bemöter och diskuterar med hjälp av humor och finess. Föreläsningen inkluderar stor inspiration och blandar fakta och scenarion med diskussioner och övningar som syftar till att få åhörarna att reflektera över sina egna förhållningssätt. För att få åhörarna att reagera och skapa en diskussion föreläser alltid Sara/Claes som Sara. Ämnen som lyfts under föreläsningarna är, fördomar, HBTQ-frågor, attityder, bemötande, utanförskap, värderingar och mångfald.

Boka talare och föreläsare online

Lära för Livet är en talarförmedling där du kan boka föreläsare och talare till utbildningsdagar eller företagsevent. De håller också öppna föreläsningar runt om i Sverige inom flera olika intressanta ämnen som konflikthantering och kommunikation. På deras hemsida finner du ytterligare information om hur du kan boka föreläsare för ditt evenemang eller vilka öppna föreläsningar som är aktuella.

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Lära för Livet.”