Skandinavisk mästare i Humortal

Grattis Jesper Caron till titeln Skandinavisk Mästare i Humortal!

Tävlingen organiseras av Toastmasters International och är världens största tävling i sitt slag. Nästa vecka åker du till Bonn och tävlar i EM med 13 andra tävlanden från hela Europa.

Finns det några regler i tävlingen?

– Det finns ett omfattande regelverk för hur talet ska genomföras. Är det kortare än 4.30 eller längre än 7.30 blir man diskvalificerad. Därefter följer ett antal bedömningspunkter där man kan plocka poäng. Jag har sett enormt duktiga komiker ryka just pga att de missat alla bedömningspunkter.

Vilka var dina medtävlande?

– Antal anmälda talare i Skandinavien var runt 600-800 som sedan gallrades i olika deltävlingar på lokal och regional nivå. Ett antal av de anmälda är föreläsare som jag själv, några är komiker och andra personer som har en passion för talekonst.

Vad handlar ditt tal om?

– I talet gestaltar jag en person som är ordförande för en världsomspännande organisation som har målet att få människor mer negativa, raka motsatsen till vad jag normalt arbetar med.

Hur har du förberett dig?

– Det är som med allting annat. För att nå hög kvalitet krävs enormt mycket arbete. Har arbetat nästan ett år med talet.

Jesper Caron är också en efterfrågad talare i vår förmedling. Har du frågor om Jesper, hör av dig till Annika Lorenzson på 031-733 33 37 eller annika.lorenzson@lfl.se