Tre viktiga egenskaper hos en inspirerande talare

Bra föreläsare har en unik förmåga att motivera och inspirera sina åhörare. Vissa av dessa personers berättartalanger har växt fram under flera år medan andra helt nyligen har hittat fram till sin röst. Oavsett vilket så har de talare som lyckas engagera sin publik vissa egenskaper gemensamt.

Egenskaper som bra föreläsare har

Tre viktiga och bra egenskaper som inspirerande talare besitter.

  • Självförtroende

Ett vanligt drag hos många talare är självförtroende. Hur viktigt föreläsningens innehåll än är så riskerar det alltid att falla platt om det levereras av en osäker person. Självförtroendet som många talare har gör att de kan kontrollera eventuell rampfeber. Detta, i kombination med mycket övning, gör i sin tur att de känner sig helt trygga med sig själva och sin föreläsning.  

  • Berättarförmåga

En publik engageras alltid i högre grad av en välberättad historia än en tråkig monolog. Berättelser om till exempel kända personers motgångar eller skildringar av klassresor är mer medryckande och motiverar publik att fortsätta lyssna. Kompetenta berättare delar ofta med sig av egna erfarenheter för att göra det lättare för publiken att relatera till innehållet. Visuella inslag är också en viktig del av berättandet och är ett effektivt sätt att förmedla information på.

  • Passion

Att lyssna på en föreläsning med en oengagerad talare som inte brinner för ämnet kan resultera en tråkig och oinspirerande upplevelse. Bra föreläsare har förmågan att leverera föreläsningar med teman som de har en passion för och det smittar i sin tur ofta av sig på åhörarna. Oavsett om en föreläsare ska hålla en föreläsning i Malmö eller någon annan stad i landet är det viktigt för denne att vara medveten om lyssnarna och aktivt läsa av deras signaler. Den som är riktigt skicklig läser av stämningen i lokalen löpande och anpassar föreläsningen därefter.

För ditt företag framåt med rätt hjälp

Behöver du som ledare/chef eller kanske hela din organisation bli starkare inom vissa områden så som ledarskap, tala inför folk eller kanske hur man hanterar sin stress? Hos oss omvandlar vi kunskap till färdigheter och vi kan också erbjuda er inspirerande och bra talare som hjälper er med utveckling till ert företag.

Låter detta intressant? Boka någon av Sveriges bästa talare och för din organisation framåt.

Kontakta oss

I samband med att ditt företag eller organisation planerar att arrangera öppna föreläsningar, kan Lära för Livet konsulteras i arbetet med att boka rätt föreläsare, konsult eller utbildare passande för just er verksamhet.
Tveka inte att kontakta oss om du vill veta mer eller bara få tips på bra föreläsare.
Kontakta oss