Markus Torgeby

I dagens samhälle matas vi med enormt mycket information varje dag.

Huvudet är motorn i allt. Motivation, drivkraft och kreativitet. För att kunna göra medvetna val behöver huvudet vara i fas. Om du blir trött och sliten i din motor och riskerar utbrändhet och annan psykisk utmattning blir det väldigt svårt att vara människa. Vi jobbar inte fler timmar per dag idag men är mer sjuka och stressade än någonsin. Idag tar vi emot alldeles för mycket osorterad information. Huvudet slutar funka som det ska och återhämtningen blir svår i detta brus. 1-2 timmar per dag utan uppkoppling ger så mycket lugn. Men hur går det till? Att skapa utrymme för pauser, distans och ställtid.

 – Jag föreläser om vägen in till hjärtat. Om att vi människor redan har allt. Om vägen in till det som är viktigt på riktigt, det som ligger bortanför konsumtion och prestation. Jag pratar inte om lycka och om hur du skall tjäna mer pengar. Jag pratar om mening och det som är kärnan i att vara människa, säger Markus.

Markus Torgebys unika blandning av berättande och motiverande föreläsning har gjort honom till en eftertraktad talare både i Sverige och internationellt.

Med sin genuina personlighet och otroliga berättarförmåga fortsätter han att inspirera och påverka individer genom sina ord, uppmuntra dem att omfamna sina egna personliga resor och finna styrka mitt i motgångar.

Under hösten är Markus Torgeby aktuell med nya boken En plats på jorden, där vi får följa arbetet när Markus bygger en stuga för familjen i väglöst land. De tolv kvadrat­meterna saknar el och rinnande ­vatten –  men har en värmande kamin och vidunderlig utsikt över fjällen.

Under hösten får vi också följa Markus i SVT:s produktion Husdrömmar dokumentär Att bära ett hus

I tre avsnitt får vi följa Markus och hans familj och bygget av stugan. Programstart 26:e oktober.

Skicka kostnadsfri förfrågan till Markus Torgeby

Bakgrund

  • Författare
  • Föreläsare
  • Löpare

Föreläser om

  • Välmående
  • Hälsa och friskvård
  • Mental träning
  • Personlig utveckling
  • Självledarskap
  • Träning

Om Markus Torgeby

Markus Torgeby hade en lovande framtid som långdistanslöpare men valde istället att tillbringa fyra år ensam i den jämtländska skogen, vilket dokumenterades i SVTs dokumentär ”Löparen”. Uppföljaren ”Löparens väg” skildrar Markus Torgebys liv och livsstil idag. Hans tid i skogen förändrade hans syn på livet och gav honom insikter om hur det moderna livet påverkar människan negativt genom stress och press från omgivningen. De åren i skogen gav honom tid för eftertanke och reflektion över hur han ville leva sitt liv framöver.

Under hösten 2023 kan du följa Markus i SVTs dokumentärserie ”Husdrömmar” i tre avsnitt, där han och hans familj bygger sin lilla stuga. Programmet har premiär den 26:e oktober och finns att se här.

Under åren har Markus haft förmånen att föreläsa för stora och små företag. Men väldigt sällan anordnat egna föreläsningar – förrän nu!  Markus Torgebys unika blandning av berättande och motiverande tal har gjort honom till en eftertraktad talare både i Sverige och internationellt.

Med sin genuina personlighet och otroliga berättarförmåga fortsätter han att inspirera och påverka individer genom sina ord, uppmuntra dem att omfamna sina egna personliga resor och finna styrka mitt i motgångar.

”Jag föreläser om vägen in till hjärtat. Om att vi människor redan har allt. Om vägen in till det som är viktigt på riktigt, det som ligger bortanför konsumtion och prestation. Jag pratar inte om lycka och om hur du skall tjäna mer pengar. Jag pratar om mening och det som är kärnan i att vara människa”.

Kostnadsfri förfrågan
Beige shape 2