Gunnar Söderberg

Gunnar Söderberg är expert på att skapa engagemang och glädje. Han föreläser om det mesta som har med människor i organisationer att göra, med en förkärlek för det som skapar arbetsglädje. Med sin bredd från kommunikation, ledarskap och speldesign kommer han med ett unik perspektiv. Gunnar är en föreläsare som är väldigt omtyckt och som berör sin publik vid varje möte. 

Gunnar Söderberg Av Filip Svensson 5

Skicka kostnadsfri förfrågan till Gunnar Söderberg

Bakgrund:

Utöver att föreläsa arbetar Gunnar som utbildare, facilitator och ledarskapscoach och driver eget företag. Ofta blir föreläsningen en start på en längre resa av förbättringar tillsammans. Där hittar ni fler ämnen, ämnen som stress, sälj, eller krishantering som kan behöva mer än en enstaka föreläsning för att ge god effekt.

Gunnar är specialist på att göra saker kul och interaktiva, men på vägen dit har han hamnat i massa olika ämnen att jobba med. Ibland kan det vara bättre att fråga om ett ämne kan passa. Är det inget Gunnar själv har jobbat med har han ofta tips på en annan riktigt bra föreläsare som kan ämnet.

I sin bakgrund har Gunnar föreläst om bland annat:
Arbetsrätt, arbetsmiljö, arbetsglädje, konflikthantering, stresshantering, kommunikation, kundbemötande, sälj, digitala möten, digitala event, marknadsföring, ledarskap, karriär, LinkedIn, engagerande ledarskap, gamification, edularp/lajvpedagogik, jobba i och med föreningar, lön, utvecklingssamtal, ny som chef.

Föreläser om:

Ledarskap
Förändringsarbete
Lekfullhet
Inkludering
Trygghet
Arbetsglädje
Arbetsrätt
Digital mötesteknik

 

Boka Gunnar Söderberg föreläsning

Förslag på teman att välja mellan
Samtliga uppdrag skräddarsys utifrån kundens önskemål och behov

Ledarskapscoach
Eller vad du behöver från bollplank i arbetsrätt till coach i upplevelsedesign. Boka en tid, är du i ledningsgruppen är dessutom första mötet gratis. Arbetar vi under längre tid så blir det utifrån en modell anpassad för just dina behov.

Tillit och trygghet – vägen till arbetsglädje
Ur innehållet:
● Systematiskt glädjearbete
● Lyckofaktorer
● Hur att motverka arbetsolycka
● Skapa engagemang via trygghet
● Lekifikationsmodellen

Bättre arbetsplats, karriär och liv med hjälp av lekifikation
Ur innehållet:
● Hur du gör minst en plan för framgång
● Inspiration från spel och lek
● Vilka misstag du kan undvika
● Nudging och nyfikenhet
● Modeller för mer lycka i livet och på jobbet
Chefers vanligaste misstag – och hemligheten bakom långsiktigt ledarskap

Ur innehållet:
● Varför chefer så ofta gör fel
● Receptet bakom en riktigt stark grupp
● Vad som hindrar en person från att vara självgående
● Minst tre exempel på riktigt lyckat ledarskap genom tiderna
● Hemligheten bakom ett framgångsrikt ledarskap på sikt
Chefers vanligaste misstag – och hemligheten bakom långsiktigt ledarskap

Hela tiden stöter vi på dåliga chefer, trots att historien är fylld av exempel på riktigt lyckat ledarskap! Chefer tenderar att gör om samma misstag som många andra och kulturer som blir ineffektiva, toxiska och kränkande i jakten på en framgångsrik organisation. Här är svaren utifrån historiens både starkaste grupper, men också mest lyckade ledarskap. Plus svaret om varför vi ofta har fel ledarskap!
Dags att strunta i enkla modeller som ska passa alla och prata om vad som är den sanna hemligheten bakom organisationer som lyckas. Det lilla som ger framgång. Strunta i quick fix och kör på verkliga lösningar! Även om just den här föreläsningen har ett tydligt svar så är det hemligheten bakom som både är enkel och oerhört komplex, för det handlar om människor!
Det här är föreläsningen som du som chef behöver höra och du som anställd kommer bli upplyft av att få lyssna på. Dessutom är den förankrad i vad som svensk arbetsrätt säger att ni ska göra på rätt sätt.

Bättre arbetsplats, karriär och liv med hjälp av lekifikation

Hur kan en person gå från en mobbad och slagen nörd med lågt självförtroende till att vara en självklarhet på scen som orädd kan gå upp för tusentals personer och stå ensam på scen? En personlig resa om att upptäcka saker, samla kunskap och ha lite tur. Men också hur du kan ha samma tur.

Inspiration om hur du kan arbeta för ett bättre liv med enkla knep kombinerat från forskning, affärsvärlden och spel. Allt startar i att du ska ha ett mål.

Vi går igenom hur du som person kan skapa en struktur för ditt liv och vad det har för effekt. Det blir som att skapa en affärsplan för livet. Du får bra och nyttiga frågor för att växa som människa.

Den här föreläsningen kommer också hjälpa dig med din karriär, målet att du ska hitta din metodik för att hamna rätt och våga flytta på dig när jobbet inte längre utmanar dig. Lika viktigt som arbetsgivare att känna att du skapar ett team där alla vill vara självgående och presterar på sin topp.

Det här är ingen sekt, ingen bluff, ingen guru, men vi berättar vilka tekniker dessa använder och vad som kan göra nytta i ditt liv. Du väljer vad du vill ta med och du blir trygg i att du är absolut bäst i världen på att vara just du. Bara den insikten kommer att landa i ett mycket bättre resultat.

Arbetsglädje på allvar – seriöst oseriös

Varje år kommer rapporter om att vi är engagerade mindre än en femtedel av vår tid på jobbet. Tänk vad som skulle kunna hända om vi blev engagerade halva tiden i stället? Eller ännu mer? Lösningen är ofta att ha mer kul på jobbet och att ha en kultur som uppmuntrar till det.
Om vi lyckas ha kul på jobbet kommer vi också minska sjukskrivningar och personalomsättning. Något som kanske är ännu mer lockande för vissa är att vi också kommer höja produktiviteten och troligtvis tjäna mer pengar.
De flesta vet att det förhåller sig på det här viset men det är lättare sagt än gjort att lyckas skapa en roligare arbetsplats. Den här föreläsningen får er att gå från att bara veta till hur ni faktiskt ska göra. Ni kommer bli mer medvetna om just era hinder för att ha mer roligt på jobbet. Vi tittar på arbetslivets spelregler och hur vi kan förbättra dessa. Som om det var reglerna för ett brädspel. Du får tips om hur du också kan få jobbet att bli mer kreativt med hjälp av lekfullhet och hur du kan kombinera att vara väldigt seriös med att ha oerhört kul på jobbet. Målet är att måndagsmorgonen blir något att längta efter, istället för tvärtom.

 

Fotograf: Filip Svensson

Kostnadsfri förfrågan
Beige shape 2