Jovan Radomir

Jovans kreativitet sträcker sig även utanför musikvärlden; han har gett ut boken ”Balkan – mat, människor och minnen”, vilket visar på hans mångsidiga talang och passion för att dela sina upplevelser och kunskaper.

©fotograf Johan Paulin

Skicka kostnadsfri förfrågan till Jovan Radomir

Bakgrund:

Jovan är mycket mer än bara en poängpresentatör för Eurovision Song Contest och programledare för den internationella Eurovision Countdown. Han har också gjort avtryck som låtskrivare genom att skriva den engelska texten till Serbiens bidrag 2007, som faktiskt vann hela tävlingen!

Föreläser om:

  • Barndom
  • Religon
  • Kärlek
  • Kultur

Boka Jovan Radomir föreläsning

Jovan Radomir är mer än bara en programledare och regissör – han är en röst som strävar efter att återuppliva Balkans kultur och mångfald. Känd från program som Go’kväll, När Olle mötte Sarri och Glam, Sweat & Tears, Jovan har en passion för att lyfta fram maten, människorna och gemenskapen från Balkan.

Med rötterna i de bosnienserbiska delarna av forna Jugoslavien och en uppväxt präglad av både Balkan och Sverige, känner Jovan en stark koppling till sitt ursprung. Han är besviken över hur Balkan ofta hamnar i skuggan av krigsrapporteringen och vill rikta ljuset mot områdets rika kultur och traditioner.

För att sprida förståelse och bygga broar mellan Sverige och sitt födelseland har Jovan Radomir skapat boken ”Mitt Balkan – Mat och människor”. I boken delar han minnen från sin barndoms mormors matbord, där dofterna från enkla, men hjärtevärmande rätter fyllde trädgården under det stora päronträdet.

Kostnadsfri förfrågan
Beige shape 2