Nadim Ghazale

Nadim Ghazale – från flykting till hela Sveriges polis!

Att vara en ”riktig svenne” är på gott och ont. Nadim rör sig mellan olika sorters utanförskap och vet hur det är att vara den ”första utlänningen” i olika sammanhang. Han använder sitt liv och erfarenheter till att på ett engagerande sätt få sin publik att tänka och bli engagerade. Med personlig inblick i hur det är att komma som flykting till ett nytt land och få nya vänner som hjälper när kunskapen saknas uppmanar han oss att göra detsamma. Han får oss även att se på inkvotering med nya ögon.

Nadim berör på djupet och är en uppskattad föreläsare som får åhörarna att reflektera.

Nadmin tar tjänstledigt efter 17 år som polis och kommer efter årskiftet 2023/2024 och börjar arbeta som verksamhetschef för den ideella föreningen Nattvandring.nu och blir chef över 60.000 nattvandrare.

Nadmin är även aktuell som föreläsare på Lära för Livets öppna föreläsning The Summit som äger rum i Göteborg 24 november och Stockholm 30 november 2023.

Nadim Ghazale2

Skicka kostnadsfri förfrågan till Nadmin Ghazale

Bakgrund

  • Polis
  • Föreläsare
  • Debattör

Föreläser om

  • Mångfald
  • Inkludering
  • Bemötande
  • Brottssamhället
  • Gängkriminalitet

Om Nadmin Ghazale

Nadim Ghazale föddes 1983 i Libanon. På grund av krig tvingades han på flykt och kom till Sverige år 1990. Nadim har sedan gjort en integrationsresa in i Sverige där han idag arbetar som polis. Efter många år av arbete som ingripandepolis, supporterpolis, områdespolis och med hemlig underrättelseinhämtning tröttnade han på att ingenting förändrades i samhället. Han bytte sin roll inom polisen till en mer uttalat brottsförebyggande tjänst.

I samband med detta klev Nadim, år 2019, ut i offentligheten. Genom offentligheten kan Nadim påverka både i sin roll som polis och som en person med viktig erfarenhet och kunskap.
Samma år fick Nadim erbjudandet om att medverka i SVTs Veckans Brott som polisexpert i panelen som ersatte Leif GW Persson. Han fortsatte sedan framträda offentligt både i sin roll som polis, samhällsdebattör och som omtyckt person.

År 2020 intervjuades han i ett uppmärksammat och mycket uppskattat avsnitt av SVT:s Min Sanning.

År 2021 sändes Nadims otroligt hyllade sommarprogram i P1 som blev det årets näst med lyssnade program. Ett av få sommarprat i Sveriges Radios historia som även spelades in på ett annat språk, i det här fallet arabiska. 

År 2022 släpptes Nadim Ghazales självbiografi ”Min väg från flykting till hela Sveriges polis” på bokförlaget Forum och fick ett oerhört varmt mottagande och väldigt fina recensioner. Se bl a Göteborgs PostenBorås Tidning,  Svenska Dagbladet & Sydsvenskan. År 2023 prisades Nadim som årets talare av en av Sveriges största talabyråer.

Nadim är en prisbelönt och viktig röst för vår samtid men även för Sveriges framtid. Han beskriver sig själv som en hybrid mellan två världar där han med sina erfarenheter förstår och ser problemen som kan komma av utanförskap, fattigdom, flykt och förtryck. Hans erfarenhet och kunskap beskrivs bäst som en huvudnyckel till integration, ett svårt ämne som Nadim berättar om på ett enkelt och begripligt sätt för alla samhällsnivåer. Han talar med med kunskap och engagmang samt ger verktyg och syfte där målet är kollektiv trygghet, rättvisa och jämlikhet. Han beskriver dessa samhällskomponenter som livsviktiga för ett inkluderande, tryggt och socialt hållbart samhälle. Något som egentligen borde vara  självklart men som inte alls är det idag. Därför är röster som Nadims nu viktigare än någonsin.

Fotograf: Andreas Rosenqvist

 

Kostnadsfri förfrågan
Beige shape 2