Torbjörn Nilsson

Göra varandra bra!  Genom att se och ta tillvara på allas kompetenser skapas en känsla av att alla är lika viktiga och att vi gör arbetet tillsammans.  Det fordras då att man lär sig att förstå sina medarbetares styrkor och svagheter och anpassa sig så att alla kompetenser kommer organisationen tillgodo. Här förmedlar han sina erfarenheter från ett 25-årigt ledarskap inom elitfotboll och överför det till näringslivet. Han menar att det finns många likheter, men också en del olikheter som är värdefulla i arbetet med en organisationsutveckling. Man behöver inte vara fotbollsintresserad för att förstå hans budskap.

Torbjörn Nilsson

Skicka kostnadsfri förfrågan till Torbjörn Nilsson

Bakgrund:

Torbjörn Nilsson har en lång meritlista inom elitidrott både som spelare och ledare. Hans erfarenheter från att ha spelat fotboll sträcker sig alltifrån tidig karriär i moderklubben Jonsereds IF fram till spel i IFK Göteborg, FC Kaiserslautern, PSV Eindhoven och Svenska Landslaget. Torbjörn är med sina 332 gjorda mål IFK Göteborgs bäste målskytt genom tiderna. 2015 valdes han som nummer ett i GP:s lista över tidernas främsta fotbollsspelare i Göteborg. Efter sin aktiva tid som fotbollsspelare startade han sin tränarkarriär: Jonsereds IF, Örgryte IS, Oddevold IK, Västra Frölunda IF, BK Häcken, U21-landslaget, Kopparberg/Göteborgs FC och assisterande tränare i IFK Göteborg. Torbjörn har varit med att föra upp tre av dessa lag i Allsvenskan, ett till Superettan och vidare fört Kopparberg/Göteborgs FC till två cup-guld. Fyra av dessa lag har gjort sina bästa resultat i föreningens historia under hans ledarska

Föreläser om:

  • Att göra varandra bra
  • IMGD-modellen
  • Teambuildning
  • Företagskultur (det som sitter i väggarna)
  • Motivation
  • Struktur kontra frihet
  • Feedbacksystem
  • Kroppsspråk
  • Spelförståelse inom näringslivet

Boka Torbjörn Nilssons föreläsning

Torbjörn lär ut hur man motiverar medarbetare/anställda till att arbeta mot gemensamma mål. Om hur man skapar delaktighet på en arbetsplats och beskriver hur man kan arbeta för att undvika en vi- och domkänsla. Torbjörn ger sin syn på hur man kan arbeta för att erbjuda bästa möjliga ledarskap. Han delar med sig av sina egna erfarenheter och roliga exempel från sitt liv som spelare, anställd och ledare. Hans föreläsningar handlar om hur man kan överföra fotbollens ledarskap till andra områden, om vilka faktorer som avgör om och hur ett lag eller en organisation kan utvecklas för att nå framgång.  Genom att använda fotbollen och dess ledarskap som förklaringsmodell är det enkelt att se likheter med arbetsplatser inom det offentliga och näringslivet.

Kostnadsfri förfrågan
Beige shape 2