Zinat Pirzadeh

Zinat Pirzadeh, en kontrastrik komiker och författare, bjuder på humor och allvar i sina framträdanden. Med skarp blick och vass tunga levererar hon snabba repliker och kvicka kommentarer som gjort henne till en av Sveriges mest populära underhållare.

Zinat

Skicka kostnadsfri förfrågan till Zinat Pirzadeh

Bakgrund:

I början av 90-talet anlände Zinat Pirzadeh till Sverige från Iran. Åren gick innan hon insåg den fulla friheten att forma sitt eget liv, och nu brinner hon för att sprida samma möjlighet till andra. Med en passion för att främja flickors och kvinnors rättigheter och att bekämpa barnäktenskap har Svenska FN-förbundet utsett henne till goodwillambassadör.

Föreläser om:

Svenskhet
Integration
Mångfald

Boka Zinat Pirzadehs föreläsning

Kliver du in i Zinat Pirzadehs värld tar hon dig med på en hisnande resa genom det nya landet som vuxen invandrare. Arbetslivet, sociala koder, språket och kulturella nyanser – allt får plats i en föreläsning som är lika tankeväckande som underhållande. Häng med på hennes berg-och-dalbana där skratt och allvar dansar i en virvelvind av känslor och insikter.

I ett föredrag som inte lämnar någon oberörd balanserar Zinat Pirzadeh mellan högt och lågt, där djup och allvar ständigt är närvarande. Med sina egna erfarenheter som klangbotten och den dolda kunskap hon bär med sig från sin uppväxt före och efter revolutionen i Iran, utforskar hon heder, förtryck och våldets absurda ansikten. Genom sin akademiska bakgrund och personliga reflektioner öppnar hon upp för en ny förståelse kring de komplexa mekanismerna bakom hedersrelaterat förtryck och dess skrämmande konsekvenser.

I hennes gripande roman ”Fjäril i Koppel” lyfter hon fram sin syn på hedersrelaterat våld i all dess grymhet. Genom att ge röst åt både offer och förövare belyser Zinat Pirzadeh de subtila men likväl förödande spår som hederskulturen lämnar i människors liv. Med övertygelse och mod ifrågasätter hon de gamla strukturerna och öppnar dörrar till en ny era av förståelse och förändring.

Kostnadsfri förfrågan
Beige shape 2