Fortsättningskurs i Excel

Ta dina Excel-kunskaper till en ny nivå

Denna kurs är framtagen för dig som arbetat en hel del med Excel. Du kanske gått Grundkurs i Excel genom oss tidigare, lärt dig på egen hand  eller genom kollegor. Nu vill du ta ett STEG till och öka dina kunskaper i Excel. Du kanske ska bygga något nytt eller bättre än tidigare. Du kanske tagit över modeller från kollegor. Under två dagar kommer vi att jobba intensivt och med stort fokus för att maximera vårt kunskapsintag.

Vi håller våra grupper små för att du ska få möjlighet att bolla egna frågor direkt med kursledaren. Teori blandas med praktiska övningar för att du ska få ut så mycket som möjligt av din utbildning.  Efter avslutad kurs erbjuds du kostnadsfri support i två år.

Innan kursen kommer vi att genomföra en förstudie där du kan beskriva vad just du vill ha ut av kursen. På detta sätt kan vår kursledare utforma programmet efter just dina behov av kompetensutveckling.

Vi erbjuder dessutom möjlighet för deltagarna att ha med egna data att jobba med under utbildningen, på detta sätt får du hjälp med exakt det du behöver samt att du lär dig hur du går tillväga. Du bör arbeta eller ha arbetat en del i Excel för att kunna tillgodogöra dig kursens innehåll. I utbildningen ingår anpassad skriftlig dokumentation, praktiska övningsfiler, kursdiplom, förstudie, utvärdering samt förtäring.
(Ta med USB sticka, så får du med övningsfilerna efter kursen)

OBS! Du behöver ta med din egen dator till den här kursen, med Excel redan installerat på din dator.
Du bör helst ha en av de senare versionerna av Excel, helst Office 365.

Kursledare: Conny Carlsson

Conny Karlsson gillar att hjälpa kunden bli effektivare i sitt beslutsfattande. Conny har flera utgivna IT-böcker och skrivit en mängd olika kursmaterial i Excel. Conny anpassar alltid åtgärder utifrån kundens nuvarande behov, oavsett om det är att bygga något i Access/Excel, eller hålla intern eller öppen Excelkurs. Pivottabeller är alltid i fokus i hans lösningar. Han har 25 års erfarenhet av utbildning och konsultationer för bl.a: AB Volvo, Kommunal, NTF, Akzo, Fertilitetscentrum, Sparbankerna, Friskis och Svettis, White Arkitekter, Volvo Ocean Race, Stora Teatern, Svevia, Falköpings Energi, Ryhovs Sjukhus, Jönköping Länstrafik…

 

Detta ingår i alla våra kurser:

 • Vi genomför en förstudie för att du ska få svar på just dina frågor
 • Förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika
 • Utvärdering och uppföljning av resultat
 • 2 år support med kursledaren
 • Kursdokumentation
 • Kursintyg

Datum 2023
Göteborg: 1-2 november
Stockholm: 23-24 november

Tid: Ca 09:00-16:00

Göteborg

002-calendar-1 1-2 november

Stockholm

002-calendar-1 23-24 november
Pris: 10 990 kr ex moms

Tider: kl.09.00-16.00

Grundkurs i Excel 

Få högre kompetens i ett av Officepaketets mest attraktiva program! Det här är kursen för dig som börjat lära dig Excel på egen hand. Ofta löser du uppgifterna, men är medveten om att det finns bättre och smartare sätt att arbeta om du bara fick lära dig Excel på riktigt.

Om du ofta jobbar med  listor, tabeller och scheman kan du med hjälp av olika automatiserade lösningar spara väldigt mycket tid, bli en bättre och mer effektiv medarbetare. Under kursen kommer du att få en introduktion i Excels allra smartaste verktyg, Pivottabell. Med den kunskapen kommer du att kunna analysera större datamängder med bättre precision. Innan kursen kommer vi att genomföra en förstudie där du kan beskriva vad du vill ha ut av kursen. På detta sätt kan vår kursledare utforma programmet efter just dina behov av kompetensutveckling.

Innan kursen kommer vi att genomföra en förstudie där du kan beskriva vad  du vill ha ut av kursen. På detta sätt kan vår kursledare utforma programmet efter just dina behov av kompetensutveckling.

Fyra anledningar att gå kursen:

 • Kursen är speciellt utformad för dina behov
 • Du hanterarar programmet snabbare och bli mer effektiv i ditt arbete
 • Du kommer att kunna göra mer pricksäkra analyser
 • Hanteringen av stora datamängder kommer att bli bättre och säkrare

Kursinnehåll 

 • Översiktligt och grundläggande för dig som är nybörjare/självlärd.
 • Målet är förståelse för hur Excel fungerar och kan användas.
 • Excelskärmen, menyer, verktyg, egna verktygsfältet Snabbåtkomst.
 • Navigera i kalkyl. Redigera data. Skriv ut. PDF. Dela. Spara och Öppna.
 • Skapa egna kalkyler från början. Rubriker/Värden/Formler/Noteringar.
 • Bygga en budgetkalkyl/Att göra lista. Underlätta arbetet med Excelfunktioner.
 • Presentera dina data med Diagram. Rapportera data verktyget Pivottabeller.
 • Nyckelord: Ha roligt med Excel. Avdramtisera. Bli inspirerad. Jobba tryggt och säkert.

Det går även att vara med digitalt/på länk, vänligen kontakta oss vid intresse.

OBS! Du behöver ta med din egen dator till den här kursen, med Excel redan installerat på din dator.
För PC ska Office 2010 eller senare version (eller 365) vara installerat. För MAC ska senast 2016 vara installerat.

Detta ingår i kursen:

 • Vi genomför en förstudie för att du ska få svar på just dina frågor
 • Förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika
 • Utvärdering och uppföljning av resultat
 • 2 år support med kursledaren
 • Kursdokumentation
 • Kursintyg

Datum 2023:
Göteborg 4-5 oktober – FULLSATT!
Nytt datum Göteborg 14-15 november

Tid: Ca 09:00-16:00

Göteborg

002-calendar-1 14-15 november
Pris: 10 990 kr ex moms

Tider: kl.09.00-16.00

Att leda utan att vara chef

Vi ger dig de bästa förutsättningarna för att lyckas med ditt ledarskap!

Att leda utan att vara chef är en tvådagars grundutbildning i ledarskap. Detta är kursen för dig som leder andra utan att formellt ha titeln ”chef”. Många har just denna typ av yrkesroll, om inte hela tiden så åtminstone periodvis & få saker utmanar så mycket som ansvaret att leda kollegor utan att ha ett formellt chefskap att stödja sig mot. Dina kollegors vilja att lyssna på dig är helt avgörande för din och gruppens framgång, och det ställs mycket höga krav på dig och din insats för att få det informella ledarskapet att lyckas.

Under dessa två lärorika och inspirerande dagar fokuserar vi på självledarskap, aktiv stressreglering, ledarskapets grunder, kommunikation, psykologisk trygghet, gruppdynamik, kreativitet samt hur du får ditt team att vilja gå åt samma håll som du.

Du får även lära dig hur du förankrar din roll och gör den tydlig för alla. Du får verktygen som krävs för att jobba fram motivation, hantera olika personlighetstyper, situationsanpassa ditt ledarskap, coacha, ge feedback, hantera konflikter och delegera. Innan kursstart genomför vi alltid en förstudie för att du skall få svar på just dina frågor & funderingar. På så sätt kan du vara med och påverka utbildningens innehåll. ”Att leda andra utan att vara chef” fokuserar på att du som deltagare ska utveckla din ledarpotential, det som har gjort att du redan blivit en ledare. Vi utvecklar ledarskap snarare än chefskap.

Kursledare:
Lasse Gustavson är idag utbildad hälsopedagog, med inriktning mot ledar- och grupputveckling, mental träning och mindfulness och miljöpsykologi. Lasses pedagogik utmärks av lysande storytelling som bärs upp av tydliga teorier. Hans budskap är tidlöst, inspirerande och hoppfullt. Han har tillhört toppskiktet av föreläsare och utbildare i drygt 40 år.

Detta ingår i alla våra kurser:
Vi genomför en förstudie för att du ska få svar på just dina frågor
Förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika
Utvärdering och uppföljning av resultat
Kursdokumentation
Kursintyg

Datum hösten 2023
Stockholm 29-30 november
Göteborg 5-6 december

Tid: Ca 08:30-15:30

Stockholm

002-calendar-1 29-30 november

Göteborg

002-calendar-1 5-6 december
Pris: 10 990 kr ex moms

Tider: kl.09.00-16.00

Denna kurs är för dig som nyligen fått en säljande roll och vill öka försäljningsresultatet + få supernöjda kunder!

Vi går igenom vad det är som gör att människor vill köpa och vad man som säljare bör känna till för att skapa en god förstående dialog. Vad driver och motiverar människor att ta beslut? I kursen hanterar vi även på vilka sätt man skapar god sinnesstämning, nyfikenhet samt att professionellt hantera motargument utan att själv hamna i onödigt försvar.

En viktig sak som alltför många glömmer av bland säljare är att först göra en gedigen behovsanalys tillsammans med kund på ett stimulerande och enkelt sätt innan man talar om produkten eller tjänsten. Här får du verktygen hur behovsanalysen bör gå till för att skapa de bästa möjligheterna till en lyckad försäljning. Vi går även in på vilka effektfulla sätt man kan ladda sig mentalt och hur det mentala styr både oss och andra mer än vad vi tror.

I denna kurs går vi även igenom en säljares viktigaste verktyg, telefonen. Hur förbereder man sig och lägger upp ett samtal på bästa sätt? Helt enkelt verktygen för att på ett framgångsrikt sätt sticka ut och på ett effektivt samtal få till en mötesbokning i ett stressat samhälle där ingen har tid?

Alltför många försäljningar krånglas till, vi ser över enkelhet och ändock alltid ha ett vinn-vinn i att tillsammans med kund genomföra affärsavslut som känns rätt för kund. Programmet syftar till att skapa affärer idag och att skapa långsiktiga bra kundrelationer för merförsäljning.

I kursen talar vi även om vikten av välmående för att orka prestera och ge kunder rätt service utöver det vanliga.

Innehållspunkter;
– Grunderna för att lyckas inom försäljning
– Behovsanalysen Tillsammans med kunden
– Hur man skapar en Win-Win affär och får långsiktiga kundrelationer
– Mental laddning och hur man blir uthållig
– Att boka in kundmöten via telefon, effektfulla verktyg och förhållningssätt
– Hur man vänder motargument utan försvarsställning
– CX-management – hur man skapar en exceptionell kundupplevelse!

Detta är första steget i Säljprogrammet ”De rätta grunderna för blivande stjärnsäljare”. Kursen är möjlig att bygga på med flera delar samt fördjupning i programmet för dig som ständigt vill bli en bättre säljare och affärskommunikation. 

 

Kursledare: Peter Höckert

Om kursledaren:

Peter Höckert har jobbat med sälj i praktiken närmare 40 år och jobbar med ständig vidareutveckling. Utbildningar inom Sälj och Affärskommunikation har Peter genomfört för företag i Sverige och Finland sedan början av -90 talet. 1990 startade han sitt egna företag, som han fortfarande driver. Förutom föreläsare, utbildare är Peter Höckert även certifierad ledar-/ affärscoach sedan flera år. Peter är en mycket målinriktad person och lägger även stor vikt vid att utbildningar och vidareutveckling ska vara roligt och stimulerande.

Välkommen till en utbildning som ger dig verktyg och ett tänk som ger dig kraftfulla förutsättningar att bli den stjärnsäljare DU väljer att bli!

 

Detta ingår i alla våra kurser:

 • Vi genomför en förstudie för att du ska få svar på just dina frågor
 • Förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika
 • Utvärdering och uppföljning av resultat
 • Kursdokumentation
 • Kursintyg

Datum 2023:
Stockholm 23 november

Tid: Ca 09:00-16:00

Stockholm

002-calendar-1 23 november
Pris: 6490 kr ex moms

Tider: kl.09.00-16.00

Ledarskap för projektledare

Denna utbildning passar dig med befattningen projektledare eller för dig som har en projektledarroll. I utbildningen får du användbara verktyg och kunskap hur du blir tydligare i ditt projektledarskap, frigör medarbetarnas fulla potential och skapar framgångsrikare projekt tillsammans!
En projektledares roll är att styra, leda eller koordinera alla aktiviteter och funktioner inom ett projekt. Projektledaren ser till att projektet uppnår uppställda mål avseende tid, kvalitet och ekonomi med hjälp av bland annat tidsplaner med milstolpar, riskanalyser, kontrollplaner och ekonomiuppföljningar.
Förhoppningsvis finns en gemensam projektmetodik eller modell att arbeta efter. Detta kan räknas till de “hårda” delarna i projektledarskapet, där det krävs en förmåga och intresse för metodik och noggrannhet. Till sin hjälp har projektledaren ofta en projektgrupp som består av specialister inom sina respektive områden. För att lyckas med projekt och sin roll som projektledare krävs det också verktyg och förmåga att hantera de “mjuka” delarna av projektledarskapet. Hit räknas förmågan att engagera och motivera medlemmarna i projektgruppen så att de utför ett bra arbete och levererar rätt sak i rätt tid, till rätt kvalité – utan att “bränna ut” dem! Därför behövs det läggas mer vikt vid de “mjuka” delarna i ledarskapet, eftersom det ofta är den avgörande skillnaden om projektet blir framgångsrikt och där alla medarbetares potential tas tillvara på. Projektledare behöver verktyg och träning i att hantera de ”mjuka” delarna i ledarskapet, utan att tappa fokus på de ”hårda” delarna som att ha full koll på tid, resurser och ekonomi.
Utbildningen innehåller konkreta verktyg och tips för hur du kan leda medarbetarna i ett projekts olika faser.
Vi tar utgångspunkt ifrån din roll som projektledare och de ansvar och befogenheter som ligger hos projektmedarbetarna, då vi tittar på de olika ”mjuka” delarna som du behöver i din projektledarroll.
Kommunikation är ett av ledarskapets viktigaste delar och det coachande förhållningssättet är ett konkret och effektivt verktyg för en tydlig kommunikation. Genom ett coachande förhållningssätt skapar du medvetenhet och eget ansvar hos medarbetarna, vilket gör det enklare att delegera och få ut medarbetarnas fulla potential samt att hålla dem motiverade.

Utbildningsdagarna består av korta teoripass varvat med praktiska övningar som kopplas direkt till din vardag. Du får arbeta konkret med egna exempel från din vardag samt ta del av de andra deltagarnas erfarenheter. Övningarna handlar om allas direkta yrkessituationer.

Kursledare:
Göran Larsson är utbildare, coach och föreläsare och jobbar sedan 20 år tillbaka med ledarutveckling. Han har själv lång erfarenhet som ledare såväl inom industrin som i tjänsteföretag och har jobbat många år internationellt. Göran är också professionell coach sedan 2005 och jobbar främst som coach för ledare i olika positioner. Göran är specialiserad inom det coachande ledarskapet och feedback som är viktiga verktyg för såväl ledare i linje som projektledare. Likaså jobbar med ofta med grupper för att öka samarbetsförmågan och effektiviteten. Han är coach på PCC-nivå, certifierad i Susan Wheelans GDQ, samt ett flertal personlighetsprofiler.

Detta ingår i alla våra kurser:

Vi genomför en förstudie för att du ska få svar på just dina frågor
Förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika
Utvärdering och uppföljning av resultat
Kursdokumentation
Kursintyg

Datum hösten 2023
Stockholm 7-8 november

Pris:
Ord pris 10 990 kr ex moms
Boka tidigt: 9 990 kr ex moms
(OBS! Gäller endast om du skriver in rabattkoden ”boka tidigt” i din anmälan)

Tid: Ca 09:00-16:00

Stockholm

002-calendar-1 7-8 november

Skaffa Superstruktur med Sveriges Främsta Struktör David Stiernholm!

Surdegarna jäser, ”To do” listan växer och du drunknar i din mejlinkorg. Hur ska man prioritera och strukturera upp sitt arbete på bästa sätt för att du skall få ihop dina arbetsuppgifter utan massa övertid och sena kvällar?
Många önskar att dygnet hade fler timmar, men är det egentligen det som behövs eller går det faktiskt att få till en effektivare dag. Med en strukturerad arbetsdag så kan man känna att dessa 8 timmar räcker och du kan tom gå hem i tid med gott samvete! Kanske kommer du till och med kunna ha tid över för att kunna vara spontan..

Det är dags att skaffa dig en superstruktur!
Denna dag kommer ni få ta del av Davids bästa verktyg såsom prioriteringsmetoder, automatiseringstips och verktyg för att hantera dina
”To do´s” på bästa sätt! Ni kommer även få de tre senaste AI verktygen som kan vara just din egna assistent i vissa uppgifter.
Skippa ”ursäkterna” att du inte har tid att gå på en kurs, denna kurs kommer vara en investering och i slutändan kommer du istället att spara tid framöver!

Varmt välkomna på en välstrukturerad kurs!

       Ur Innehållet;

 • ”Dagens fångst” – de tre senaste AI-verktygen som gör jobbet för dig
 • Lösning på det vanligast förekommande strukturmisstaget när det gäller att göra-uppgifter
 • Knep för att bli av med surdegar
 • Tips om hur du kategoriserar din att göra-lista så den blir lätthanterlig även om den innehåller allt du har att göra
 • Goda exempel på verktyg för att husera dina att göra-uppgifter
 • Metod för hur du tar hand om en strid ström av inkommande mail (så du får tom mailbox varje vecka), chattmeddelanden, telefonsamtal, papper, kunder, kollegor etc utan att drunkna i fysiska och digitala högar
 • Hur du gör för att använda chattbaserade samarbetsplattformar som Microsoft Teams, Slack och andra på ett fokuserat och effektivt sätt när du också har mail att hantera
 • Två prioriteringsmetoder i vardagen, på lång sikt och när det bara är för mycket
 • Så kan du förenkla ditt arbete varje dag och mer eller mindre automatisera en del av dina uppgifter

Kursledare: David Stiernholm

Fotograf: Anna Sigvardsson

Om kursledaren:
David Stiernholm är en av landets främsta och mest anlitade struktör. Han har sedan 2004 hjälpt organisationer, företag, universitet och högskolor med att skapa en hållbar struktur för att minska stress, övertid och en oeffektiv vardag. David är både en högt anlitad föreläsare, struktör, kursledare och har även skrivit flertalet böcker inom dessa ämnen.

 

Detta ingår i alla våra kurser:

 • Vi genomför en förstudie för att du ska få svar på just dina frågor
 • Förmiddagsfika och lunch
 • Utvärdering och uppföljning av resultat
 • Kursdokumentation
 • Kursintyg

Datum 2023:
Malmö 23 november
Göteborg 30 november
Stockholm 7 december

Pris:
4 900 kr ex moms

Tider:
kl.09.00-12.00 med avslutande lunch

Malmö

002-calendar-1 23 november

Göteborg

002-calendar-1 30 november

Stockholm

002-calendar-1 7 december

Trygg som chef

Detta är en utbildning för alla mellanchefer som ”sitter mellan” en högre chef/VD och sin personal eller för dig som är ny i din chefsroll.

I rollen som chef möter man direkt många utmaningar som man många gånger mentalt inte är förberedd på. Att tacka ja till rollen som chef utan att vara medveten om de utmaningar man möter längs vägen kan vara vanligt då flera utmaningar uppenbarar sig längs vägen.

Att gå ifrån att vara en i gruppen till att nu leda och vara chef över sina kollegor kan vara en övergång och förflyttning som kan skapa känslor av obehag med brist på erfarenhet att hantera situationen. Man kanske till och med kan känna sig ensam då man både vill verka tillräckligt kompetent uppifrån, men även få förtroende och vara tillräcklig för sin personal som man är chef över.

Det kommer dyka upp situationer där du som chef kommer behöva ta jobbiga samtal eller beslut. Förbereder man sig förebyggande genom att skaffa kunskap och rätt verktyg inför dessa situationer så behöver inte samtalen bli så jobbig. Utan det kan istället lyfta både dig och den du samtalar med och en bra relation er emellan. Att vara chef skall inte bara vara utmanande det skall även vara utvecklande och roligt med allt det som hör till.

Så hur skapar man en trygghet som chef och samtidigt ger sin personal den stöttning som dem behöver? Det kommer kursledaren Johan Norén ge dig verktyg för under denna dag!

Denna dag kommer du träffa flera chefer i samma situation där ni tillsammans kan bolla utmaningar, men även stötta varandra för att bli den bästa ledaren som både din personal och högre chefer uppskattar!

Är du ny som chef och vill öka tryggheten i ditt ledarskap, Då är detta rätt utbildning för dig!

Ur agendan:

 • Varför är jag chef och hur vill jag vara som ledare?
 • Mår du bra så leder du bra – Bli stark och trygg i dig själv!
 • Vikten av stöd och bollplank
 • Öka modet i att Våga ta beslut
 • Konsten av att vara obekväm
 • Utmana din konflikträdsla – hantera besvärliga samtal
 • Strategier för friskfaktorer – Hantera press och hög belastning
 • Coacha olika för att nå olika
 • Våga sätta mål samt vikten av att följa upp
 • Låt gå är meningslöst – Gör det nu!
 • Du kommer inte vara uppskattad av alla
 • Sov på saken! Vikten av friskfaktorer
 • Led genom empati och att bry dig om dina medansvariga
 • Led genom dina egna värderingar och inte någon annans

Kursledare: Johan Norén
Johan är en internationell föreläsare och coach med kunder i Norden samt USA.  Med en utebliven dröm om att bli professionell ishockeyspelare började Johan i ung ålder intressera sig för coachning, mentalträning samt ledarskap. Johan jobbade under flera år som försäljningschef och blev långtidssjukskriven till följderna av stressrelaterad ohälsa med tillhörande utmattningsdepression.

Efter att ha genomgått rehabilitering så har han fördjupat sina kunskaper ytterligare inom, coachning, självledarskap, organisatoriska samt individuella friskfaktorer för hållbara prestationer samt hantera hög arbetsbelastning med bevarat välmående. Med erfarenhet av idrotten, näringslivet, sjukvården, många år som coach och nyfikenhet till ledarskap har gjort att Johan nu jobbar som rådgivare till några av landets mest framstående organisationer och företagsledare med kunder som bl.a. Ikea, Hm, Försvarsmakten, Regeringskansliet, Volvo, Polisen m.fl.

Kursen bygger på egna upplevda fördelaktiga erfarenheter samt misslyckanden i hans roll som chef där målsättningen är att stärka individer tidigt i sin roll som ny chef eller som den utmanande ”mellanchefspositionen”.

DETTA INGÅR I ALLA VÅRA KURSER:
• En förstudie för att du ska få möjlighet att få svar på dina frågor
• Förmiddagsfika, lunch & eftermiddagsfika
• Utvärdering och uppföljning av resultat
• Kursintyg


Orter 2023:

Malmö – Sätts upp efter intresseanmälan! kontakta gabrielle.sjostrand@hexanova.se
Göteborg 15 november
Stockholm 21 november

Tid: Ca 09:00-13:00

Malmö

002-calendar-1 Sätts upp på förfrågan. Kontakta gabrielle.sjostrand@hexanova.se

Göteborg

002-calendar-1 15 november

Stockholm

002-calendar-1 21 november
Pris: 6490 kr ex moms

Tider: kl.09.00-12.00 med avslutande lunch