Fredrik Lindström

Fredrik Lindström är landets mest folkkära språkvetare, populärhistoriker och folkbildare. han har gjort sig känd för sin passion för språk, och han har en förmåga att visa hur språket påverkar vårt sätt att tänka och kommunicera. I Fredrik Lindströms föreläsning tar han ofta upp olika språkrelaterade ämnen och visar hur vi kan dra nytta av vår kunskap om språk för att bli bättre på att kommunicera med varandra.

Fredrik Lindstrom 6428

Skicka kostnadsfri förfrågan till Fredrik Lindström

Bakgrund:

Fredrik Lindström är utbildad inom nordiska språk och idéhistoria och har låtit dessa ämnen löpa som en röd tråd genom sitt yrkesliv. Hans karriär tog fart redan i början av 90-talet med det klassiska humorprogrammet Hassan i P3. Därefter slog han igenom i TV med program som Värsta Språket, Svenska dialektmysterier och Världens modernaste Land. Han har sedan hösten 2009 varit domare i SVT:s succéprogram På Spåret och har även turnérat Sverige runt med föreställningar och shower.

Föreläser om:

  • Historia
  • Kommunikation
  • Kultur
  • Lärande
  • Mental inställning
  • Omvärld
  • Relationer
  • Samhällsbyggnad
  • Språk
  • Värderingar

Boka Fredrik Lindström föreläsning:

Fredrik Lindströms föreläsning är mycket efterfrågad och har imponerat publik i hela Sverige med sin unika kombination av humor, kunskap och underhållning. Som journalist, författare, regissör, programledare och komiker har han en bred bakgrund och en rik erfarenhet av att förmedla information på ett lättsamt och engagerande sätt. Fredrik Lindström är en expert på språk, populärhistoria och folkbildning, och han har en förmåga att förklara komplexa ämnen på ett enkelt och begripligt sätt. Hans föreläsningar rör en mängd olika ämnen, inklusive språk, historia, samhällsfrågor och kultur, och han har en förmåga att förbinda det förflutna med nutiden på ett nytt och unikt sätt. Fredrik är också en talangfull underhållare, och hans föreläsningar är alltid både roliga och informativa. Han har en förmåga att få publiken att känna sig avslappnad och engagerad samtidigt, och hans humoristiska sätt att presentera information gör att publiken lär sig utan att ens märka det.

Vill ni lära er mer om det svenska språket och dess historia? Ta del av spännande och igenkännande jämförelser mellan svensk kultur kontra andra länder? Eller varför inte veta mer om svenska dialekter från norr till söder utifrån ett populärvetenskapligt perspektiv?

I Fredrik Lindströms föreläsningar väver han in detta och mycket mer. Med sin träffsäkra analyser av mänskligt beteende, levererar han med en språkvetares ordval framför allt sådant vi kallar för typiskt “svenskt” beteende. Boka en föreläsning med Fredrik Lindström idag!

Kostnadsfri förfrågan
Beige shape 2