Jens Lapidus

Jens Lapidus – Advokater & antihjältar

Advokater, antihjältar och alla berättelsers moder. Jens Lapidus är advokaten som med ”Snabba Cash” blev en av Sveriges mest kända författare. Sedan debuten 2006 har Jens släppt ett flertal bästsäljande böcker. Under 2021 kom även en reboot på ”Snabba cash” på Netflix som blev väldigt lyckad i Sverige och utomlands och en säsong två är på ingång. Jens syns själv i TV-rutan som juridisk expert i TV4.

Under Jens Lapidus föreläsning får ni en inblick i hur han genom åren lyckats gestalta människor som kan vara raka motsatsen i förhållande till honom själv och många av oss andra. De relationer han byggde upp som advokat till unga kriminella killar har även gett honom en insikt i vilka åtgärder samhället skulle kunna göra för att till exempel bekämpa gängvåld.

Med spännande och roliga anekdoter – bland annat det absolut läskigaste telefonsamtalet han någonsin fått – önskar Jens ge publiken en tankeställare och insyn i en annan värld som kanske finns närmare än vi vill tro. Med en dos av samhällsreflektion, skrivtips och humor skapar denna föreläsning eftertanke hos alla som lyssnar på ett unikt sätt.

Denna är föreläsning är för alla!

Jens Lapidus2

Skicka kostnadsfri förfrågan till Jens Lapidus

Bakgrund

  • Advokat
  • Författare

Föreläser om

  • Samhällsreflektion
  • Gängkriminalitet
  • Brottsamhället
  • Skrivtips
  • Juridik

Boka Jens Lapidus föreläsning

Jens Lapidus, född 1974, var i femton år verksam som jurist och advokat. 2006 debuterade han med Snabba cash, som blev en av 2000-talets mest omtalade och sålda böcker. Snabba cash har sålts till över trettio länder, däribland USA och England, och filmatiserats i regi av Daniel Espinosa. Uppföljaren Aldrig fucka upp utkom 2008 och är skriven i samma hårdkokta stil och skildrar även den de kriminellas egen inre logik. 2011 kom den tredje titeln i serien om Stockholms undre värld: Livet deluxe. Även de två senare delarna i trilogin filmatiserades med stor framgång och fick namnen Snabba cash II och Snabba cash – Livet deluxe.

2012 utkom Lapidus med novellsamlingen Mamma försökte. Samma år kom första delen i en ny serie: Vip-rummet. Här står det skaviga paret Emily och Teddy i centrum. 2015 utkom STHLM DELETE, följd av Top dogg, 2017 och Mr Ett 2022. Top dogg-romanerna har senare adapterats i en hyllad teveserie.

2020 debuterade Jens Lapidus som barnboksförfattare tillsammans med Gustaf Lord: Dillstaligan – fartfylld och rolig läsning för lågstadieåldern.

2021 återvände Jens Lapidus till spänningsscenen med Paradis City, en dystopisk skildring av ett Sverige där motsättningarna i samhället löpt amok och murar byggts kring storstädernas värst utsatta områden. När inrikesministern kidnappas i Järva särområde skickar polisen in den enda person som kan rädda henne, den f.d. MMA-fightern Emir.

Under 2021 kom teveserien Snabba cash ut på Netflix. Den är en reboot på Lapidus universum, med nya karaktärer och ett nytt brutalt Stockholm.

Kostnadsfri förfrågan
Beige shape 2