Torbjörn Nilsson

Göra varandra bra!  Genom att se och ta tillvara på allas kompetenser skapas en känsla av att alla är lika viktiga och att vi gör arbetet tillsammans.  Det fordras då att man lär sig att förstå sina medarbetares styrkor och svagheter och anpassa sig så att alla kompetenser kommer organisationen tillgodo. Här förmedlar han sina erfarenheter från ett 25-årigt ledarskap inom elitfotboll och överför det till näringslivet. Han menar att det finns många likheter, men också en del olikheter som är värdefulla i arbetet med en organisationsutveckling. Man behöver inte vara fotbollsintresserad för att förstå hans budskap.

Skicka kostnadsfri förfrågan till Torbjörn Nilsson

Bakgrund:

Torbjörn Nilsson har en lång meritlista inom elitidrott både som spelare och ledare. Hans erfarenheter från att ha spelat fotboll sträcker sig alltifrån tidig karriär i moderklubben Jonsereds IF fram till spel i IFK Göteborg, FC Kaiserslautern, PSV Eindhoven och Svenska Landslaget. Torbjörn är med sina 332 gjorda mål IFK Göteborgs bäste målskytt genom tiderna. 2015 valdes han som nummer ett i GP:s lista över tidernas främsta fotbollsspelare i Göteborg. Efter sin aktiva tid som fotbollsspelare startade han sin tränarkarriär: Jonsereds IF, Örgryte IS, Oddevold IK, Västra Frölunda IF, BK Häcken, U21-landslaget, Kopparberg/Göteborgs FC och assisterande tränare i IFK Göteborg. Torbjörn har varit med att föra upp tre av dessa lag i Allsvenskan, ett till Superettan och vidare fört Kopparberg/Göteborgs FC till två cup-guld. Fyra av dessa lag har gjort sina bästa resultat i föreningens historia under hans ledarska

Föreläser om:

 • Att göra varandra bra
 • IMGD-modellen
 • Teambuildning
 • Företagskultur (det som sitter i väggarna)
 • Motivation
 • Struktur kontra frihet
 • Feedbacksystem
 • Kroppsspråk
 • Spelförståelse inom näringslivet

Boka Torbjörn Nilssons föreläsning

Torbjörn lär ut hur man motiverar medarbetare/anställda till att arbeta mot gemensamma mål. Om hur man skapar delaktighet på en arbetsplats och beskriver hur man kan arbeta för att undvika en vi- och domkänsla. Torbjörn ger sin syn på hur man kan arbeta för att erbjuda bästa möjliga ledarskap. Han delar med sig av sina egna erfarenheter och roliga exempel från sitt liv som spelare, anställd och ledare. Hans föreläsningar handlar om hur man kan överföra fotbollens ledarskap till andra områden, om vilka faktorer som avgör om och hur ett lag eller en organisation kan utvecklas för att nå framgång.  Genom att använda fotbollen och dess ledarskap som förklaringsmodell är det enkelt att se likheter med arbetsplatser inom det offentliga och näringslivet.

Kostnadsfri förfrågan
Beige shape 2

Markus Torgeby

Med sin genuina personlighet och otroliga berättarförmåga inspirerar och påverkar han individer genom sina ord, uppmuntra dem att omfamna sina egna personliga resor och finna styrka mitt i motgångar.

”Jag föreläser om vägen in till hjärtat. Om att vi människor redan har allt. Om vägen in till det som är viktigt på riktigt, det som ligger bortanför konsumtion och prestation. Jag pratar inte om lycka och om hur du skall tjäna mer pengar. Jag pratar om mening och det som är kärnan i att vara människa”.

 

 

Skicka kostnadsfri förfrågan till Markus Torgeby

Bakgrund:

Markus Torgeby hade en lovande framtid som långdistanslöpare men valde istället att tillbringa fyra år ensam i den jämtländska skogen, vilket dokumenterades i SVT:s dokumentär ”Löparen”. Uppföljaren ”Löparens väg” skildrar Markus Torgebys liv och livsstil idag. Markus har skildrat uppväxten och åren i skogen i boken ”Löparens hjärta” som blev en storsäljare både i Sverige och internationellt. Hans tid i skogen förändrade hans syn på livet och gav honom insikter om hur det moderna livet påverkar människan negativt genom stress och press från omgivningen. De åren i skogen gav honom tid för eftertanke och reflektion över hur han ville leva sitt liv framöver.

Föreläser om:

 • Självledarskap
 • Stress
 • Mental hälsa
 • Motivation

Boka Markus Torgeby föreläsning

En föreläsning om vikten av att prioritera och observera din mentala hälsa. Hur landar du ditt huvud på kroppen i en värld som bara snurrar fortare?

I dagens samhälle matas vi med enormt mycket information varje dag. Huvudet är motorn i allt. Motivation, drivkraft och kreativitet. För att kunna göra medvetna val behöver huvudet vara i fas. Om du blir trött och sliten i din motor och riskerar utbrändhet och annan psykisk utmattning blir det väldigt svårt att vara människa. Vi jobbar inte fler timmar per dag idag men är mer sjuka och stressade än någonsin.

Idag tar vi emot alldeles för mycket osorterad information. Huvudet slutar funka som det ska och återhämtningen blir svår i detta brus. 1-2 timmar per dag utan uppkoppling ger så mycket lugn. Men hur går det till? Att skapa utrymme för pauser, distans och ställtid.

Kostnadsfri förfrågan
Beige shape 2

Jonas Hammarberg föreläsning

”Get Digital or Die Trying”

Missa inte författaren, affärscoachen och digitala rådgivaren Jonas Hammarbergs expertis och kunskaper kring högaktuella ämnen: digital transformation, AI, ledarskap och kultur!

Skicka kostnadsfri förfrågan till Jonas Hammarberg

Bakgrund:

Jonas Hammarberg är en av landets mest anlitade föreläsare inom kultur, ledarskap och digital transformation. Som certifierad coach arbetar han med en kombination av traditionell organisationsutveckling och digitala verktyg, med människors inre motivation och engagemang i fokus.

Jonas Hammarberg är affärscoach, föreläsare och författare och aktuell med boken Apparnas Planet – människans roll i en digital värld. Jonas skrev även den bästsäljande boken Get Digital or die trying tillsammans med författarkollegan Arash Gilan.

Föreläser om:

AI
Digitalisering
Teknik
Ledarskap
Affärsmannaskap
Affärsutveckling
Entreprenörskap

 

Boka Jonas Hammarberg föreläsning

Jonas tar ett större och intressantare grepp om en värld i förändring. Allt som kan utmanas kommer att utmanas, allt som kan digitaliseras kommer att digitaliseras och med det förändras förutsättningarna radikalt. Du får en tydlig bild av vad som händer nu, varför det händer så snabbt och vad det innebär för människan, organisationen och samhället.

Jonas har en unik förmåga att engagera, entusiasmera och ge experttips för hur du får hela arbetsteamet och organisationen att vilja vara med i den digitala resan som nu är på varje organisations agenda.
Förslag på teman med Jonas Hammarberg:
En värld med nya utmaningar
Den digitala transformationens nio steg
Organisationens Livskraft och Utvecklingskraft
Vad handlar digitaliseringen om?
Hinder på vägen
Den nya tidens ledarskap

 

Kostnadsfri förfrågan
Beige shape 2

Joel Lundqvist

Vinnande ledarskap, skapa effektiva team och att jobba tillsammans. Joel Lundqvist är ishockeyspelaren med tunga idrottsmeriter och ett välkänt namn – Det blev 23 år på elitnivå inom ishockey. 20 säsonger i Frölunda, och där 14 år som lagkapten. Med meriter som 4 SM-guld, 4 CHL-guld, 3 VM-guld och 2 VM-brons med sig i bagaget vet Joel vad han talar om när det kommer till att skapa vinnande team!

Vilka är nyckelfaktorerna när det kommer till vinnande ledarskap? Enligt Joel är det: ärlighet, tydlighet och passion.”

Skicka kostnadsfri förfrågan till Joel Lundqvist

Bakgrund

Det blev hela 20 Säsonger i Frölunda (14 år som lagkapten),  3 år i Dallas Stars organisation (NHL/AHL), 146 A-landskamper för Tre kronor och varit kapten i flera turneringar, både VM och OS. Med meriter som 4 SM-guld, 4 CHL-guld, 3 VM-guld och 2 VM-brons med sig i bagaget vet Joel vad han talar om när det kommer till att skapa vinnande team!

Föreläser om

 • Team
 • Självledarskap
 • Målfokusering
 • Attityd och inställning

Boka Joel Lundqvist föreläsning

Joel berättar om sin personliga resa, från när drömmar först tändes till han antog kaptensrollen i Frölunda Hockey 2009. Han diskuterar viktiga egenskaper i sitt tillvägagångssätt till ledarskap och de vinnande faktorer för de lag han har varit en del av. Han reflekterar över hur hans ledarstil har utvecklats genom åren och delar med sig av de ledare som har inspirerat honom. Förmågan att guida oss själva och andra i rätt riktning spelar en betydande roll i hur vi gemensamt och individuellt uppnår ett gynnsamt resultat. Vinnande ledarskap är det centrala temat och även titeln på Joel Lundqvists föreläsning, och om någon vet vad han talar om, så är det han: tre VM-guld, fyra SM-guld och fyra CHL-titlar i bagaget.

Lundqvist går även in på organisatorisk utveckling och sina tankar om självledarskap. Föreläsningen avslutas med några tips för att ni ska kunna skapa ett vinnande team på er arbetsplats

Kostnadsfri förfrågan

Beige shape 2

Johannes Cullberg

Folkbildaren som krigar för bättre hälsa för oss. Johannes brinner för att inspirera så många människor som möjligt till en bättre hälsa.  Han har en djup förståelse för hur svårt det är att leva hälsosamt idag och hans metod för hälso-optimering är baserad på modern forskning och bevisad på tusentals klienter. Han har en enorm energi som verkligen smittar av sig och ett innehåll i sina föreläsningar som väcker tankar och inspirerar till nya vanor. Föreläsningarna bygger på över 20 års internationell erfarenhet inom hälsa, livsmedel och ledarskap. Han har över en kvarts miljon följare på sitt Instagramkonto.

Skicka kostnadsfri förfrågan till Johannes Cullberg

Bakgrund:

Johannes har en unik och inspirerande bakgrund där han gått från att bygga upp LIDL internationellt till att vara Sveriges yngsta börs-VD och sen grunda sin egen matkedja Paradiset. Pandemin slog ut butikerna och Johannes sadlade om till att bli helt digital och utbildade sig till kost- och hälsocoach, byggde upp sitt instagramkonto till en kvarts miljon följare och skrev en bästsäljande bok.
Johannes har vunnit ett flertal priser såsom Årets Change Maker 2023, Årets Hållbara Föregångare 2018, The Natural Outstanding Achievement Award 2017 och Stockholms Mest Företagsamma Person 2016.

Föreläser om:

 • Hälsa
 • Kost
 • Motivation
 • Entrepenörskap
 • Stress

Boka Johannes Cullbergs föreläsning

Optimera din hälsa: Framgångsrika strategier för välbefinnande
Vi har aldrig haft det så bra som vi har det nu, och trots det mår så många av oss väldigt dåligt.
Och trenden går tyvärr åt fel håll. Vad är det som har hänt? Hur har vi på så kort tid förlorat
makten över vår hälsa?
I den här föreläsningen berättar Johannes på ett inspirerande sätt om hur fel det kan bli med en
stenåldershjärna i en digital värld där våra evolutionära svagheter utnyttjas effektivt av stora
globala företag, där vi betalar priset med vår hälsa.
Johannes delar frikostigt med sig av sina bästa tips och råd kring vad du kan göra för att få mer
energi, bli starkare och gladare både hemma och på arbetet. Du får också ta del av Johannes
många egna misstag och lärdomar från sitt eget hälsoarbete och från att ha hjälpt tusentals
klienter, så att du kan ta tillbaka makten över sin egen hälsa.

Från glödhet till vidbränd – en inspirationsföreläsning om stress
Karriären hade varit spikrak. Först arbete som strategikonsult, sen en internationell karriär och
som 32-åring hade han blivit Sveriges yngsta börs-VD på hälsoföretaget Feelgood.
Fast allt borde kännas bra, så var det precis tvärtom. Konstanta sömnproblem, för mycket
alkohol på helgerna för att kunna slappna av och en växande känsla av att inte ha kontroll över
situationen…
Johannes lämnade allt och valde att lära sig så mycket som möjligt om hur vår kropp och hjärna
fungerar från ett evolutionärt perspektiv. Han gjorde om sitt eget liv, och baserat på den senaste
forskningen och erfarenheter från sig själv och klienter kunde Johannes ta fram effektiva
metoder och verktyg för att se till att andra inte hamnar i samma situation.
Du lär dig känna igen varningssignaler och får en effektiv verktygslåda att ta till för att
säkerställa att du kan använda stress som en positiv drivkraft i din karriär och ditt liv.

Kostnadsfri förfrågan
Beige shape 2

”Stort tack för dagens inspirationsföreläsning! Du är en sann, ärlig och äkta inspiratör. Det blev väldigt lyckat och samtliga var mkt nöjda och skulle gärna se dej fler ggr hos oss. Din kunskap är kopplat till evidens och vetenskap. Du utmanar de stora ”jättarna” som gör mänskligheten beroende av skräp. Det behövs mer Johannes Cullberg i världen. Vi kan varmt rekommendera dej Johannes!”

Jennie Sandberg Thoraxoperation, Karolinska Universitetssjukhuset Solna
nasta_arrow Föregående
Nästa nasta_arrow

Lena Skogholm föreläsning

LENA SKOGHOLM är rutinerad, kunnig och en flitigt bokad föreläsare som årligen håller ett 80-tal föreläsningar.

Föreläsningar fulla med kunskaper som ger många aha-upplevelser genomförs på ett inspirerande och igenkännande sätt, med värme och humor. Önskar du boka föreläsare med lång erfarenhet har du hittat rätt.

Behöver ni handfasta verktyg som ni direkt kan börja använda har ni hittat rätt talare!

Hjärnforskning som förklarar hur vi människor fungerar, löper som en röd tråd i föreläsningen och den kopplas till vardagliga situationer som alla kan känna igen sig i.

Skicka kostnadsfri förfrågan till Lena Skogholm

Bakgrund:

Beteendevetare
Föreläsare
Utbildare
Författare

Föreläser om:

Bemötande
Hjärnan
Ledarskap
Självledarskap
Stresshantering
Social arbetsmiljö

Boka Lena Holmberg föreläsning

Lena Skogholm är författare till succéboken Bemötandekoden – Konsten att förstå sig på människor och få ett bättre (arbets)liv. Boken seglade upp på topplistor så snart den släpptes och blev en av Sveriges flest sålda fackböcker.

Som beteendevetare är hon en av få med specialisering på hur vi har nytta av hjärnforskning i vardagens möten oss människor emellan.
“Ju mer du vet om människor, desto enklare att vara proffsig.”
Lena är aktuell med både ny bok och ny föreläsning:

KODEN TILL TONÅRSHJÄRNAN

Konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

Vill du ha en bättre relation och dialog med tonåringen? I Koden till tonårs hjärnan bjuds du på en fascinerande upptäcktsfärd i tonårshjärnan som ger dig många aha-upplevelser och hög igenkänning. Du får bokstavligen ”inside information” om det som sker under tonårstiden.

 

Kostnadsfri förfrågan
Beige shape 2

Christian Altenius föreläsning

Christian Altenius engagerar med några av Sveriges mest högaktuella föreläsningar kring vår nya hybrida arbetsvardag samt vikten av social samhörighet.

Med mer än 10 år som eftertraktad föreläsare är Christian uppskattad för sin skicklighet i att bygga broar mellan olika ämnesområden, och genom kontinuerligt uppdaterade ’goda exempel’ som utgör hjärtat i Christians föreläsningar.

Skicka kostnadsfri förfrågan till Alexander Holmberg

Bakgrund:

Med bakgrund som sjöofficer och HR-konsult är Christian idag verksam som social entreprenör med fokus på våra viktiga sociala sammanhang. Redan 2009 tilldelades han Relationspriset för aktivitetssajten Citypolarna.se och har sedan dess varit en populär föreläsare som även gärna föreläser på svenska, engelska, danska och franska.

Föreläsare
Moderator
Sjöofficer
HR-konsult
Socialentreprenör
Ensamhetsförebyggare

Föreläser om:

Engagemang
Arbetsglädje
Hybridarbete
Hybrida arbetssätt
Social samhörighet
Social isolering & ensamhet
Motivation & engagemang
Digitala möten
Arbetskultur
Arbetsglädje
Återhämtning
Ledarskap
Självledarskap
Ålderism

Boka Christian Altenius föreläsning

Christian har tre stycken intressanta föreläsningskoncept att välja mellan.
Alla föreläsningsuppdrag skräddarsys och anpassas utifrån kundens önskemål och behov

Hybridera Mera! – Så är vi tillbaka på våra arbetsplatser och håller som bäst på att mejsla ut vår nya hybrida arbetsvardag. Men vi befinner oss på oplöjd mark där frågetecknen är många. Hur leder, kommunicerar och samverkar vi optimalt i hybridvardagen? Hur skapar vi en gemensam arbetsplatskultur där vi verkligen jobbar tillsammans, även på distans? Hur förenar vi det bästa ur två världar: det digitala och fysiska? ”Hybridera Mera!” är en högaktuell och engagerande föreläsning med fokus på hybridvardagens utmaningar, fallgropar och framför allt möjligheter!

Socialisera Mera! – Våra kollegor, vad vi saknat dem under pandemin! På ett personligt plan, när den sociala gemenskapen i ett slag försvann. Men även på ett professionellt plan, där isoleringen innebar att kontaktytorna med våra kollegor reducerades, med effekten att vi i brist på referensramar tenderar att överskatta vår egen prestation och effektivitet. Samtidigt har vi under pandemins gång börjat känna en tilltagande stagnation, även det i brist på kollegiala synergieffekter. Vi behöver helt enkelt varandra! Samhörighet skapar en kollektiv effektivitet och produktivitet som vida överstiger den individuella. Därför är det så otroligt viktigt att vi nu hittar tillbaka till varandra, inte minst eftersom det är i den sociala samhörigheten vi också hämtar energi och skapar återhämtning i tider av oro och stress. ”Socialisera Mera!” – för ökad samhörighet, effektivitet och återhämtning.

Engagera Mera! – Efter två år av att hålla i och hålla ut, tätt följt av ett oroligt världsläge, är vi många som börjat tappa i energinivå. Behovet av att gjuta energi och motivation i organisationen är stort. ”Engagera Mera!” är en energigivande föreläsning om hur vi jobbar med motivation och engagemang för att skapa en effektiv, välmående och engagerande arbetsplats.

Kostnadsfri förfrågan
Beige shape 2

Markus Torgeby

I dagens samhälle matas vi med enormt mycket information varje dag.

Huvudet är motorn i allt. Motivation, drivkraft och kreativitet. För att kunna göra medvetna val behöver huvudet vara i fas. Om du blir trött och sliten i din motor och riskerar utbrändhet och annan psykisk utmattning blir det väldigt svårt att vara människa. Vi jobbar inte fler timmar per dag idag men är mer sjuka och stressade än någonsin. Idag tar vi emot alldeles för mycket osorterad information. Huvudet slutar funka som det ska och återhämtningen blir svår i detta brus. 1-2 timmar per dag utan uppkoppling ger så mycket lugn. Men hur går det till? Att skapa utrymme för pauser, distans och ställtid.

 – Jag föreläser om vägen in till hjärtat. Om att vi människor redan har allt. Om vägen in till det som är viktigt på riktigt, det som ligger bortanför konsumtion och prestation. Jag pratar inte om lycka och om hur du skall tjäna mer pengar. Jag pratar om mening och det som är kärnan i att vara människa, säger Markus.

Markus Torgebys unika blandning av berättande och motiverande föreläsning har gjort honom till en eftertraktad talare både i Sverige och internationellt.

Med sin genuina personlighet och otroliga berättarförmåga fortsätter han att inspirera och påverka individer genom sina ord, uppmuntra dem att omfamna sina egna personliga resor och finna styrka mitt i motgångar.

Under hösten är Markus Torgeby aktuell med nya boken En plats på jorden, där vi får följa arbetet när Markus bygger en stuga för familjen i väglöst land. De tolv kvadrat­meterna saknar el och rinnande ­vatten –  men har en värmande kamin och vidunderlig utsikt över fjällen.

Under hösten får vi också följa Markus i SVT:s produktion Husdrömmar dokumentär Att bära ett hus

I tre avsnitt får vi följa Markus och hans familj och bygget av stugan. Programstart 26:e oktober.

Skicka kostnadsfri förfrågan till Markus Torgeby

Bakgrund

 • Författare
 • Föreläsare
 • Löpare

Föreläser om

 • Välmående
 • Hälsa och friskvård
 • Mental träning
 • Personlig utveckling
 • Självledarskap
 • Träning

Om Markus Torgeby

Markus Torgeby hade en lovande framtid som långdistanslöpare men valde istället att tillbringa fyra år ensam i den jämtländska skogen, vilket dokumenterades i SVTs dokumentär ”Löparen”. Uppföljaren ”Löparens väg” skildrar Markus Torgebys liv och livsstil idag. Hans tid i skogen förändrade hans syn på livet och gav honom insikter om hur det moderna livet påverkar människan negativt genom stress och press från omgivningen. De åren i skogen gav honom tid för eftertanke och reflektion över hur han ville leva sitt liv framöver.

Under hösten 2023 kan du följa Markus i SVTs dokumentärserie ”Husdrömmar” i tre avsnitt, där han och hans familj bygger sin lilla stuga. Programmet har premiär den 26:e oktober och finns att se här.

Under åren har Markus haft förmånen att föreläsa för stora och små företag. Men väldigt sällan anordnat egna föreläsningar – förrän nu!  Markus Torgebys unika blandning av berättande och motiverande tal har gjort honom till en eftertraktad talare både i Sverige och internationellt.

Med sin genuina personlighet och otroliga berättarförmåga fortsätter han att inspirera och påverka individer genom sina ord, uppmuntra dem att omfamna sina egna personliga resor och finna styrka mitt i motgångar.

”Jag föreläser om vägen in till hjärtat. Om att vi människor redan har allt. Om vägen in till det som är viktigt på riktigt, det som ligger bortanför konsumtion och prestation. Jag pratar inte om lycka och om hur du skall tjäna mer pengar. Jag pratar om mening och det som är kärnan i att vara människa”.

Kostnadsfri förfrågan
Beige shape 2